Acum citesti
Cursieră din carbon cu aripi integrate de la Stebles Bikes
Englezii de la Stebles Bikes se laudă că au realizat prima bicicletă de șosea din fibră de carbon care are aripile de protecție integrate în cadru și în furcă.
Bicicleta este rezultatul colaborării cu un designer de top din Formula 1, scopul fiind obținerea celei mai performante cursiere polivalente de pe piață. Noua bicicletă va fi prezentată în cadrul London Bike Show 2018.

Bicicleta a fost proiectată să accepte anvelope de maxim 28 mm, având protecții la stropire inclusiv pe lateral, lucru pe care majoritatea modelelor de aripi nu îl oferă. De asemenea, aripile fiind integrate în cadru, acestea nu flexează, nu se dereglează și nu produc zgomote.
Sistemul elimină și stropirea rulmentului inferior al cuveților, care în mod normal se corodează destul de repede, fiind direct în calea stropilor aruncați de anvelopă. Cablurile sunt rutate intern direct prin downtube, fără zone curbate, frecarea și uzura acestora fiind reduse iar acționarea schimbătoarelor și a frânelor fiind mult mai ușoară.
Deraiorul față este și el protejat de stropi, fiind în afara jetului produs de roata spate și fiind ferit de uzura pe care în mod normal acesta o suportă. Lanțul este de asemenea protejat în zona din jurul deraiorului față.
 
Un element interesant este spațiul de depozitare intern, accesibil printr-o ușă laterală, în care se pot transporta câteva obiecte ca o pompă mică manuală sau cu CO2, o cameră de rezervă, petice, chei, mâncare, telefonul, etc… Tot pe aici se accesează și cablurile interne.
Bicicletele vin și cu un suport de bidon integrat de asemenea în cadru, plasat în poziția ideală pentru un acces foarte ușor. Logo-urile și S-ul alb de pe aripa spate sunt reflectorizante și ajută mult la vizibilitatea pe timp de noapte.

Pentru protecția cadrului, fiecare bicicletă va veni împreună cu un stand pentru roata spate, astfel că nimeni nu va fi nevoit să sprijine bicicleta de perete pentru păstrare. O altă echipare interesantă sunt cheițele QR de la roți, acestea venind direct cu sistem antifurt încorporat.
Bicicleta beneficiază de service gratuit pentru 5 ani, dar din păcate doar la un service din Marea Britanie.
Specificații:
Cadru: Stebles Bikes manufacturat, pentru roți 700c și frâne pe disc, fabricat din fibră de carbon aerospațială de cea mai bună calitate
Roți: HUNT Aero Disc Light – 1498 g setul
Transmisie: Shimano Ultegra 11 (cu manete specifice pentru ghidon drept sau de cursieră)
Prețul e pe măsură, 6790 Euro. Bicicleta e disponibilă și cu alte componente, la cerere!
Mai multe informații sunt disponibile pe pagina producătorului!
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × one =