Acum citesti
Cursa Dunării Călărășene, off-road și șosea pe malul apei

Oamenii de la smartatletic par a fi neobosiți în ocupația lor, drept dovadă stând Cursa Dunării Călărășene (CDC pe scurt), o competiție nouă, programată pentru ultimul weekend din septembrie, adică în zilele de 27 și 28.

cursa

CDC se întinde pe parcursul a două zile pentru că fiecare dintre acestea este rezervată unei discipline. Mai exact, sâmbătă va avea loc proba de mountain bike, care cuprinde un traseu de 56 de kilometri și, chiar dacă „ciclism montan” e impropriu spus dat fiind locul de desfăşurare, sigur se vor găsi ceva asperităţi care să îngreuneze drumul spre victorie. A doua zi, duminică, va avea loc întrecerea pe șosea, cu o lungime de 108 kilometri, al cărei profil plat poate fi oricând transformat într-un supliciu dacă vântul începe să-și facă de cap.

Evenimentul face parte din proiectul „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călărășene prin ecoturism” și este finanțat prin POP 2007-2013, având ca scop aducerea în atenție a rutelor de cicloturism din Călărași care urmează a lua formă într-un viitor apropiat. Nu există taxă de înscriere, dar locurile sunt limitate la 180 și 90, pentru cursa de mountain bike, respectiv cea de șosea. Înscrierile se fac pe site-ul oficial, unde se pot găsi și informații suplimentare.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 15 =