Acum citesti
Cum a fost, pe scurt, la 7MTB Real Sports – Cupa Iașului

Ca în fiecare an, Cupa Moldovei la MTB își are debutul la mine în Vrancea, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Toate cele cinci etape au trasee faine dar eu rămân fidelă la cel puțin două dintre ele, prima etapă XCM Trophy Crama Gârboiu și ultima etapă ce tocmai s-a terminat weekendul trecut și despre care o să spun câteva lucruri, 7MTB Real Sports – Cupa Iașului. 

M-am înscris la tura scurtă, un traseu de 40km cu 700 elevație care s-a dovedit a fi super lejer, doar 2 porțiuni scurte de push bike pentru cei mai puțin pregătiți iar în rest totul foarte abordabil, traseu valonat care îți permitea să-ți tragi sufletul după urcări și să te bucuri pe cât posibil de coborâri. Noroiul evident că n-a lipsit și parcă ar fi puțin trist să ajungi la finish impecabil după o cursă de MTB, că doar vrei să se vadă pe tine chinul prin care ai trecut, atunci când arunci o poză pe rețelele de socializare, păi nu? 

Traseele neașteptat de bine marcate, îmi încărcasem oricum GPX-ul pe Garmin, just in case… (Rămăsesem cu amintiri neplăcute de la etapa anterioară unde marcajele si voluntarii ne-au creat ceva probleme.) Ne-am intersectat la un moment dat cu traseul lung, acolo se pare că a fost mai mult de muncă și evident mai mult noroi după cum se vedea pe concurenți, un traseu de 60km cu aproape 1200m elevație. Nu a putut lipsi nici traseul family, 14km cu 190m elevație, o bucurie pentru cei mici care păreau mai motivați decât elitele.

Despre organizare nu am ce comenta, totul a fost așa cum trebuie, o atmosferă super prietenoasă, o grămadă de tombole încât nu cred că a plecat cineva cu mâna goală. Nici despre prestația mea nu sunt prea multe de spus, am concurat for fun, că doar despre asta e vorba în primul rând, să ne simțim fain acolo și am ocupat un loc II la categoria mea după ceva probleme tehnice pe traseu și după un sezon în care am preferat mai mult să mă dau la vale.

Cupa Moldovei a fost câștigată de tânărul Roman Alexandru Ionuț, de la Piciu Team, care după spusele sale “Tace și face”.

Material redactat de Elena Fronea

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen − 12 =