Acum citesti
Cum a fost la Triada MTB în primele două zile de competiție

Marc Sandu ne trimite câteva rânduri cu report-urile clor două zile de la Triada MTB Avrig. Să-i dăm cuvântul:

Ziua 1: Proba de XCT a Stage Race-ului a deschis Triada MTB Avrig

68 de sportive și de sportivi, Elite si Amatori, au luat vineri startul în proba de time trial a Stage Race-ului organizat în cadrul Triada MTB Avrig, prima competiție de MTB a sezonului 2021, o competiție complexă după cum deja mulți știu. Cel mai rapid rider pe traseul de 10,5 kilometri și 350 de metri diferență de nivel a fost Pierre Plantet (CSU Scott ProCycling) urmat de Bogdan Duca (Bikexpert Superbet Racing Team) si de József Atilla Malnasi (Carcover Racing Team), doar 14 secunde despărțindu-i pe cei trei sportivi. La fete, podiumul a arătat astfel: Miruna Gîrbacea (Bikexpert Racing Team), urmată de Salome Bondor (Living Bike Faresin Team) și de Eszter Bereczki (Velocitas). Urmează două zile în care orice se poate întâmpla, lupta la vârf fiind strânsă!

Adrian Mărășescu (Bulls Project) este cel mai rapid amator la categoria Masculin 20-29, Radu Diaconescu (Tibiscus) s-a impus la categoria 30-39, iar Ferenc Ilyes (CSM Odorheiu Secuiesc) și-a adjudecat victoria la categoria dedicată celor peste 40 de ani. Traseul de XCT propus astazi de CS ProCycling a reprezentat o perfectă ocazie pentru a reveni în focul competițiilor de MTB, sperăm la finalul unei perioade dificile pentru orice sportiv. Ploia căzută în cursul zilei de joi la Avrig, a mai obligat concurenții și concurentele la sesiuni de push-bike pe urcarea din traseu, fără a se putea spune însă că noroiul ar fi pus probleme deosebite. Mai degraba i-a obligat pe unii să fie mai precauți pe porțiunile de trail care în condiții de uscat ar fi fost foarte rapide. Dacă nu vor mai fi însă precipații, este foarte posibil ca numeroasele probe care urmează, competitii de E-Bike, curse pentru copii, cursa XCP (Point to Point) și XCM (Maraton), cu trei variante de traseu, 30, 45 și 70 km, să se desfasoare în condiții mai mult decât atractive pentru participanți. De altfel, pasionatele și pasionații și-au anunțat participarea într-un număr impresionant, la multitudinea de probe și de categorii existente în cadrul Triadei MTB Avrig, o adevărată sărbătoare a mountainbiking-ului.

Ziua 2: Regal MTB la Stage Race, Triada MTB Avrig

Vremea a fost blândă cu sportivele și sportivii care au luat startul astăzi în a doua etapă a stage race-ului propus de Triada MTB Avrig, astfel încât traseul a devenit din ce în ce mai uscat pe măsura ce cei 55 de kilometri cu 1.545 de metri diferență de nivel se depănau. Crestele încă bine înzăpezite ale Făgărașilor i-au supravegheat maiestuos pe cei  și pe cele care s-au încumetat să își înceapă sezonul aici. De la lupte de gherilă cu gropile umplute cu un noroi din fericire subțire de pe câmpurile din jurul Avrigului, urcări pe drumuri forestiere în plin proces de uscare, trail-uri forestiere cu porțiuni tehnice și porțiuni agresive de push bike, traseul de azi, foarte bine marcat, a reprezentat un test destul  de dur pentru concurenți și concurente.  

La Elite, s-a repetat în clasament “triada” de ieri, cu Plantet Pierre-Geoffroy (CSU Scott ProCylcing), Bogdan Duca (Bikexpert Superbet Racing Team)  și Lucian Logigan (CSU Scott ProCycling) trecând finișul în această ordine, spectatorii neavând de așteptat mai mult de trei minute pentru a-i vedea pe toți trei trecând linia de sosire. Așadar, rămâne de văzut dacă mâine, în ultima zi de cursă, mai pot apărea schimbări în clasamentul general.

La Open Feminin, dacă Miruna Gîrbacea (Bikexpert Racing Team),a încheiat și azi pe primul loc, Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST) a trecut a doua linia de finiș, urmată de Eszter Bereczki  (Velocitas). Enumerăm și clasamentul general provizoriu la fete:  Miruna Gîrbacea, Suzanne Hilbert și Salome Bondor, foarte mică fiind însă diferența între ea și Eszter Bereczki (Velocitas). La Amatori, liderii nu s-au schimbat, Adrian Mărășescu de la Bulls Project conducând la 19-29 ani, Radu Diaconescu (Tibiscus) pare de neoprit la 30-39 de ani, în timp ce la peste 40 de ani, este posibil să vedem o luptă pentru victorie între liderul Ilyes Ferenc (CSM Odorheiu Secuiesc) și  Răzvan Preda de la HPM  Pro Mountain Sports. Orice planuri au pentru mâine concurenții și concurentele, vremea pare să rămâna stabilă, anunțăndu-se 10  ore cu soare și 25 de grade celsius pentru proba de maraton.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × two =