Acum citesti
Cotic BFe MAX e un hardtail capabil de trail cu cadru din oțel

Noul MTB din oțel Cotic BFe MAX e gata cât de curând să atace trailurile cele mai epice. Pronunțat Beefy, modelul BFe MAX este rezultatul unei combinații între modelul Cotic SolarisMAX 29 și 27.5 BFe. Construit pentru o furcă de 140 mm dar suficient de rigid pentru una de 160 mm, cadrul BFe MAX e un model extrem de rezistent din oțel gata de orice provocare.

La fel ca modelul 27.5 BFe și BFe26 care a revenit în ofertă în 2016, modelul Cotic BFe MAX e fabricat dintr-un downtube Raynolds 853 custom împreună cu restul tuburilor produse special chiar de Cotic din oțel cromat călit.

Toptube-ul e proiectat de Cotic cu o formă ovală, pentru a oferi un pic de amortizare pe verticală, dar păstrând caracterul agil al unui MTB din oțel. Spatele e din oțel cromat călit. Cotic spune că acest cadru se mulează perfect pe potecă din care extrage aderența și senzația maximă chiar și de acolo de unde nu se așteaptă nimeni.

Noul BFe a primit tratamentul MAX. Acest lucru se referă la roțile de 29. Proiectat pentru roți mari, BFe MAX are un spate mai lung, distanța dintre roți mai mare și e mai înalt în zona posterioară. Aceste dimensiuni se potrivesc mai bine cicliștilor înalți, deoarece aceștia au mâinile și picioarele suficient de lungi pentru a se învârti în jurul bicicletei cu ușurință.

Oricum, indiferent de înălțime, roțile mari sunt alegerea perfectă pentru cine vrea viteză maximă, cel puțin în linie dreaptă.

Cotic BFe MAX 29 este proiectat pentru o furcă de 140 mm, dar Cotic spune că se poate folosi și un model de 160 mm fără probleme.

BFe MAX e ceva mai radical decât Solaris MAX, celălalt 29-er hardtail din colecția Cotic. Cu o furcă de 140 mm pusă la un sag de 25%, acesta are un unghi al furcii de 65 de grade și al tijei de șa de 74.5 grade. Chainstay-ul are 444 mm, egal pe toate mărimile între S-XL. Gama de mărimi se potrivește oricărui ciclist între 165 și 195 cm înălțime. Reach-ul este între 438 mm la mărimea S și 510 mm la XL. Căderea BB este de 60 mm la toate mărimile.

Pentru cei ce se dau pe poteci foarte abrupte sau sunt doritori să se țină după prietenii cu full suspension, există opțiunea unei furci mai mari.

Cu o cursă de 160 mm îm față, geometria Cotic se modifică la un unghi al furcii de 64 de grade și al tijei de șa tot de 74.5 grade.

Prețul cadrului este de 630 Euro. Prețul include transportul.

Sunt disponibile și biciclete complete începând de la 2125 Euro pentru modelul Silver cu echipare SLX. Modelul Gold Eagle GX are un preț de 3110 Euro. Cel Gold XT e ceva mai scump, la 3160 Euro.

Modelul de top BFeMAX este o bicicletă de vis cu angrenaj eeWings și transmisie X01 în echiparea Platinum. Prețul crește însă la 6099 Euro.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − 1 =