Acum citesti
CN de MTB XC și Geiger MTB Challenge, pe scurt

Comunicat de presă

Dacă nu ai pucat să citești race report-ul colegului nostru Horațiu Câmpian, poți analiza mai jos relatarea pe scurt a celor desfășurate în weekend la Triada MTB.

CAMPIONATELE NAȚIONALE DE MOUNTAIN BIKE CROSS COUNTRY 21 iulie 2018

Proba olimpică de mountain bike, cunoscută sub denumirea prescurtată de XCO, și-a desemnat sâmbătă la Păltiniș campionii naționali pentru 2018. Traseul pregătit la Arena Platoș Păltiniș a fost apreciat în unanimitate drept unul definitoriu pentru această disciplină, foarte greu dar și foarte frumos. În funcție de categoria de vârstă sportivii au parcurs mai multe tururi de circuit, un tur având 3.8 km lungime și 200m diferență de nivel. Cel mai rapid tur a fost parcurs în 14 minute 55 de secunde.

Foto: Tibi Hila

Campionii naționali ai României la mountain bike XCO sunt:

  • Elite masculin – Lucian Logigan (Scott Geiger Team)
  • Elite feminin – Suzanne Hilbert (Nomad Merida CST)
  • U23 masculin – Vlad Dascălu (Brujula Bike Racing Team)
  • Juniori masculin – Gabriel Silaghi (CS Mureșul Tg. Mureș)
  • Juniori feminin – Eszter Bereczki (ACS Ciclism Marghita)
  • Cadeți masculin – Patrick Pescaru (Nomad Merida CST)
  • Cadeți feminin – Andreea Maria Matei (CS Olimpia București Rovelo)
  • Master 1 masculin – Fabian Gândilă (Scott Geiger Team)
  • Master 2 masculin – Marius Ionașcu (Maus Bike Tibiscus)
  • Amatori masculin – Sergiu Paraschivu
  • Amatori feminin – Monica Serachitopol

Competiția de sâmbătă a contat și ca etapa a 2-a a Triadei MTB 2018, cei care au terminat trecându-și în cont puncte în clasamentul general.

GEIGER MTB CHALLENGE 22 iulie 2018

200 de concurenți s-au aliniat și pentru duminică la startul celei de-a 11-a ediții a Geiger MTB Challenge în ciuda prognozelor meteo pesimiste. Până la urmă însă vremea a fost una numai bună pentru o competiție de mountain bike. Au fost aduse schimbări majore traseului de maraton în lungime de 80 de km acesta ajungând până sub vârful Cindrel la peste 2.000m altitudine. Urcări interminabile care au însumat peste 3.000 de metrii, coborâri lungi și foarte tehnice, bolovani, rădăcini, râuri toate aceste ingrediente au făcut parte din meniul servit de concurenți. La final, deși foarte obosiți, toți au catalogat traseul drept cel mai greu dar și cel mai frumos din România.

Foto: Tibi Hila

Lupta pentru primul loc a fost foarte strânsă și a fost tranșată în ultimii kilometrii ai cursei. După 5 ore și 14 minute primul care a trecut linia de sosire a fost Bogdan Duca de la Vee Tire Team Romania urmat la doar 27 de secunde de Arpad Kelemen de la NoMad Merida CST, câștigătorul de anul trecut. Al 3-lea a fost Alexandru Stancu de la Dinamo BikeXpert Racing Team.

Deși traseul este unul extrem de dur au fost și câteva fete care s-au încumetat să ia startul. Pentru ele traseul a fost scurtat cu 12 kilometrii. Prima sosită a fost Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST) cu timpul de 6 ore 3 minute, urmată de Alexandra Vulpe (Daimon Cycling Team) și Doina Țiței (Nomad Merida CST)

Pe traseul scurt, cel de 41 de kilometrii, cel mai rapid a fost Iulian Nagy (Cluj) urmat de Adrian Mărășescu (Sibiu) și Elisei Miron (Cluj).

Clasamentele complete pot fi găsite aici:

XCO http://cronometraj.racetecresults.com/results.aspx?CId=16648&RId=181

Geiger MTB Challenge http://cronometraj.racetecresults.com/results.aspx?CId=16648&RId=2116

Competiția a fost organizată de Scott Geiger Team cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, sub egida Federației Române de Ciclism și sponsorizată de GEIGER, MAPEI, BOSCH, ZUZU, FARESIN, URGO, SCOTT, SANTAL, POWER BAR, OPT, POLAR, AVstore.ro, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT.

Arena Platoș Păltiniș a fost gazda zonei de start/sosire dar și a traseului de XCO

Parteneri media: Kiss FM, Tribuna, Sibiu 100%, Zile și Nopți, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × five =