Acum citesti
Clema de șa SwitchGrade permite reglarea unghiului șeii din mers

Dacă din vreun motiv ai avut nevoie să modifici unghiul șeii din mers, acum există o soluție! Poate ai avut nevoie să o lași mai în spate pe o coborâre foarte abruptă sau să o lași în față ca să nu agațe pantalonii. Noua clemă de șa SwitchGrade permite acest lucru fără să fie nevoie să te dai jos de pe bicicletă.

Aenomaly Constructs a programat să lanseze primul lor produs în februarie 2021 – clema de șa ajustabilă SwitchGrade. Proiectată de fondatorul companiei Noel Dolotallas, SwitchGrade e prima clemă de șa cu poziție reglabilă din mers din lume.

Prima impresie când vezi SwitchGrade e că șaua s-ar putea înclina în orice poziție, dar nu e așa, poate doar într-o variantă ulterioară. SwithGrade are doar 3 poziții în care se poate bloca, la 10 grade una de cealaltă.

Șaua stă perfect orizontal pentru teren plat sau ușor valonat, se pune cu vârful în jos pe urcări abrupte și cu el în sus pe coborâri.

SwitchGrade oferă feedback despre funcționare, un click puternic anunțând utilizatorul că șaua a fost blocată în poziția dorită.

O provocare la proiectarea SwitchGrade a fost să fie suficient de mică pentru a avea loc sub o șa clasică. Proiectarea unui mecanism acționat de un levier în așa spațiu mic a fost dificilă și au existat multe variante de lucru.

Modelul final al SwitchGrade e compatibil cu foarte multe șei, inclusiv cele cu canal central sau cu profil foarte jos.

Chiar dacă instalarea șeii pe clemă e de multe ori destul de dificilă, Aenomaly a încercat să facă SwitchGrade ușor de instalat. Este un design din 3 bucăți: mecanismul principal vine sub șinele șeii, deasupra acestora fiind prinse cu șuruburi alte două piese. Instalarea durează conform producătorului 90 de secunde.

Nu se știe încă prețul SwitchGrade, însă Aenomaly Constructs e în curs de finalizare a produsului ce va fi lansat oficial în februarie 2021.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 1 =