Acum citesti
Cele mai ușoare discuri Centerlock din lume: absoluteBlack

Discurile de la Shimano cu sistem de prindere Center Lock nu se numără printre cele mai ușoare din segment, dar din fericire, există producători precum absoluteBLACK ce oferă discuri compatibile, dar cu o greutate mai mică.

Ai două opțiuni dacă de decizi pentru unul din discurile lor: Raven, cu o greutate de 105 grame și Raven SL, cu o greutate de 95 de grame. Cel din urmă, în ciuda faptului că este cel mai ușor disc cu prindere CenterLock din lume, are o suprafață mare de contact cu plăcuțele, decupajele fiind relativ mici.

Este disponibil în dimensiunea de 160 mm, dar în curând va putea fi achiziționat și în versiunile de 140, respectiv 180 de mm. Spider-ul este realizat din aluminiu 7075, discul din oțel iar șuruburile de prindere din titan. Iar dacă ești curios să știi în detaliu despre ce material este vorbă, cei de la absoluteBLACK precizează că avem de-a face cu Ti6Al4V!

Este recomandat pentru utilizarea în cursele de Cross Country, pe poteci de munte sau la ciclocross. Poate fi utilizat cu plăcuțe organice sau semi-metalice. Există totuși o limită maximă de greutate a ciclistului. În cazul utilizării în competiții, greutatea acstuia nu trebui să depășească 90 de kg, pe când pentru plimbările recreaționale, încă se mai pot descurca foarte bine cu un ciclist de maxim 105 kg.

Informații complete pe absoluteblack.cc.

via absoluteBLACK

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − five =