Acum citesti
Cannondale a lansat noul Scalpel 2021

Cannondale, marcă premium a grupului Dorel Industries, binecunoscută pasionaților ciclismului și MTB-ului pentru inovațiile și originalitatea de care a dat dovadă de-a lungul timpului, a anunțat azi lansarea unei noi versiuni a legendarului model full-suspension de XC Scalpel. Cu o suspensie complet revoluționară, geometrie agresivă și greutate incredibil de mică, cicliștii vor beneficia la acest model de tracțiune fără egal, eficiență de top și control perfect pe orice traseu montan. Noul Scalpel oferă în același timp performanțe la nivelul Cupei Mondiale de XC dar și distracție maximă pe trail.

După toate caracteristicile prezentate, Cannondale Scalpel 2021 promite să fie un succes cel puțin la fel de mare ca edițiile anterioare ale modelului, biciclete iconice rămase în istoria ciclismului.

Noul Scalpel e unul dintre cele mai ușoare MTB-uri full suspension de pe piață, dar asta nu e cea mai mare calitate a sa! Cheia performanțelor noului Scalpel este noua suspensie cu 4 brațe FlexPivot.

Zonele flexibile din carbon funcționează exact ca un pivot Horst Link, dar fără greutatea sau flexibilitatea șuruburilor și rulmenților. Acest lucru permite suspensiei și întregului cadru să fie dimensionate și ajustate pentru fiecare mărime, folosind tehnologia Cannondale Proportional Response.

În timp ce alții sacrifică performanța pentru a scădea greutatea, suspensia FlexPivot le oferă pe ambele, oferind o platformă ultra-ușoară, cu aderență, accelerație și control incredibile.

Cu o greutate de doar 1900 g cu amortizorul inclus, noul cadru Scalpel este unul dintre cele mai ușoare modele full suspension de MTB construite vreodată. Transmisia Cannondale cu offset Ai oferă spațiu pentru anvelope de 2.4 dar păstrează chainstay-urile scurte pentru tracțiune și agilitate maximă.

Geometria progresivă Scalpel a evoluat și mai mult, unghiul furcii fiind cu 1.5 grade mai mic iar cel al tijei de șa cu 1 grad mai mare decât cele ale modelului actual. Toate acestea, în combinație cu furca Lefty cu offset foarte mare, creează noua versiune a geometriei Cannondale OutFront, oferind cicliștilor stabilitate și încredere pe bucățile dificile, păstrând direcția agilă peste tot altundeva.

Pentru cei ce vor performanțe maxime la maratoane și pe trail-urile de viteză mare, există versiunea Scalpel SE. Aceasta ia capabilitatea pe trail a Scalpel-ului și o crește prin mărirea cursei de la 100 mm la 120 mm la ambele roți și prin micșorarea și mai mult a unghiului furcii. Anvelopele de 29 cu volum mare și tija dropper se combină pentru a oferi viteză incredibilă și capacități excelente pe orice teren. Este bicicleta perfectă pentru cei ce vor un model foarte ușor de trail.

Dacă suspensia este eroul poveștii noului Scalpel, o altă noutate este sistemul de prindere STASH Kit. Acesta e inclus în downtube, sub prinderea de bidon și are inclus tot ce e necesar pentru reparații rapide în timpul turei, inclusiv un multi-tool mic Fabric 8-în-1 într-un mic sertar, un kit de vulcanizare rapidă Dynaplug și loc pentru o pompă cu cartuș de CO2.

Noul Scalpel va fi disponibil în 8 variante inclusiv Scalpel SE, precum și în 2 versiuni feminine, Women Scalpel Carbon 2 și Women Scalpel Carbon SE. Vor fi disponible mărimile S, M, L și XL pentru modelele unisex și S, M și L pentru cele feminine.

Geometria modelelor Scalpel Carbon și SE e prezentată în tabelele de mai sus.

Scalpel Hi-Mod 1 – PD

Modelul cel mai performant e Scalpel Hi-MOD 1, echipat cu furcă Lefty Ocho Carbon, amortizor Fox Float DPS Factory EVOL, cu transmisie și frâne Shimano XTR, roți din carbon HollowGram 25 și kit Stash. Greutatea e de 9.76 kg iar prețul e de 7999 Euro.

Scalpel Carbon 2 – PD

Scalpel Carbon 2 primește furca Lefty Ocho standard, amortizor Fox Float DPS Performance Elite EVOL, transmisie și frâne Shimano XT, dar păstrează roțile din carbon și kit-ul Stash de pe modelul de top. Greutatea e de 10.71 kg și prețul e de 4999 Euro.

Scalpel Carbon 3 – PD

Scalpel Carbon 3 are aceleași suspensii ca modelul 2, dar primește o transmisie cu componente XT și SLX și frâne Deore. Roțile din carbon sunt înlocuite cu modelul Stans NoTubes Crest iar kit-ul Stash nu mai e inclus. Greutatea e de 11.76 kg iar prețul e de 4199 Euro.

Scalpel Carbon 4 – PD

Cel mai ieftin model, Scalpel Carbon 4 renunță și la furca Lefty Ocho pentru una Fox Float Rythm 32 SC, transmisia vine de la SRAM cu o combinație de componente NX și SX iar frânele sunt modelul MT500 de la Shimano. Greutatea este de 11.77 kg iar prețul e de 3699 Euro.

Women’s Scalpel Carbon 2 – PD C63150USM, C63150UMD, C63150ULG

Modelul feminin Carbon Womens 2 seamănă cu modelul Carbon 2, cu aceleași componente Shimano XT dar are mici diferențe printre care furca Lefty Ocho care e aici din carbon și roțile care sunt din aluminiu, de la Stans NoTubes. Greutatea e de 10.21 kg iar prețul e același, 4999 Euro.

Scalpel Carbon 4

Toate modelele Scalpel Carbon vin echipate cu anvelope Schwalbe Racing Ray/Ralph EVO 29×2.25, șei Prologo Dimension NDR (Fabric Line Shallow pentru fete), senzor de viteză inclus în butuc, grip-uri confortabile din silicon de la ESI și componente ușoare Cannondale din aluminiu.

Scalpel Carbon SE 1 – PD

În ceea ce privește modelul Scalpel SE, varianta de top SE 1 vine cu furcă RockShox SID Select+ RL de 120 mm, amortizor RockShox SIDLuxe Select+, transmisie și frâne Shimano X, roți din carbon HollowGram 25, tijă dropper Cannondale DownLow și kit Stash. Greutatea e de 11.32 kg și prețul e de 4999 Euro.

Scalpel Carbon SE 2 – PD

Modelul Scalpel Carbon SE 2 păstrează suspensiile RockShox SID dar are transmisie SRAM SX/NX, frâne Shimano MT500, roți Stans NoTubes Crest, tijă dropper Cannondale DownLow și nu are kit Stash. Greutatea e de 12.35 kg și prețul e de 3799 Euro.

Women’s Scalpel Carbon SE – PD

Modelul feminin Scalpel Women SE are echiparea foarte asemănătoare cu modelul SE 2, o greutate de 12,15 kg și același preț de 3799 Euro.

Modelele Scalpel SE vin echipate cu anvelope Maxis Ardent Race 29×2.35/Recon Race 29×2.25, șei Fabric, grip-uri confortabile ESI din silicon și componente Cannondale ușoare din aluminiu.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului, bicicletele fiind în curând disponibile la distribuitorii autorizați, inclusiv în România prin Extreme Riders Distribution.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =