Acum citesti
Campionatele Naționale de Șosea 2012 debutează mâine

După ce Turul României s-a încheiat, cicliștii români își îndreaptă atenția spre campionatele naționale de șosea care se vor desfășura în zona Izvorul Mureșului, județul Harghita, începând cu ziua de mâine.

Întrecerile vor dura 3 zile și vor cuprinde două probe de șosea, contratimpul și cursa de fond, pentru 4 categorii de participanți: cadeți, juniori, U23 și elite. Astfel, probele de contratimp vor avea loc mâine, pe șoseaua dintre Joseni și Bucin pe diferite distanțe, în funcție de categorie. Cel mai mult vor avea de parcurs rutierii Elite și U23, adică 37 de kilometri, în timp ce cadeții 20, iar juniorii 23.

Zilele de sâmbătă și duminică sunt rezervate întrecerilor de fond. Primii care vor avea startul vor fi cadeții, la ora 9.45, și vor avea de parcurs 55 de kilometri. După-masă, juniorii se vor întrece pe cei 100 de kilometri ai traseului care va porni din Izvorul Mureșului, va trece prin Voșlobeni, Valea Strâmbă și Zetea, pentru a se termina de unde a plecat. Însă cursa asupra căreia este îndreptată toată atenția este cea de duminică, rezervată sportivilor U23 și Elite. Ei vor avea de parcurs 160 de kilometri pe un traseu similar celui al juniorilor, dar cu un ocol pe la Vlăhița. Favoritul cursei este campionul en-titre, Andrei Nechita, care va concura la categoria Elite, dar vor trebui urmăriți și alți rutieri precum Eduard Novak, Marius Petrache, Zoltan Sipos, Eduard Grosu, George Stancu sau Valentin Pleșa, chiar dacă ultimii 4 sunt parte a categoriei U23.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − thirteen =