Acum citesti
Campagnolo EPS permite de acum schimbarea automată a foii

Shimano a lansat pentru prima dată pe grupurile sale electronice ideea de a schimba automat foaia angrenajului, în funcție de pinionul pe care a trecut lanțul. Practic, sistemul se poate configura după preferințele fiecăruia, putând fi ales precis pinionul la care se trece la o foaie mai mare sau mai mică, separat pentru fiecare situație. Iar pentru cei ce nu vor ca schimbarea să se facă automat, există funcția semi-automată în care la schimbarea foii, sistemul schimbă automat două pinioane în sus sau în jos.

Campagnolo nu a oferit până acum aceste facilități, dar acest lucru tocmai s-a schimbat.

Prin înlocuirea aplicației de smartphone MyCampy cu versiunea 2.4 sau mai nouă și un update a firmware-ului de pe bicicletă la versiunea 0.2.11 sau mai nouă, există opțiunea de a activa Sequential Shift. Astfel, schimbătorul față va muta lanțul pe cealaltă foaie în funcție de poziția pe caseta de pinioane. Schimbarea se face în poziții fixe, nereglabile, în funcție de foile și pinioanele instalate, pentru eficiență maximă.

Aplicația mai permite diagnoza echipamentului, incluzând aici informări despre numărul de km parcurși și nevoia de întreținere. Sistemul ține evidența schimbărilor de viteze, arată cum au fost folosite acestea pe fiecare segment al turei și oferă sugestii de îmbunătățire.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina aplicației.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + fifteen =