Acum citesti
BikeXpert Racing Team ocupă prima poziție la 4 Pedale, Băneasa

Riders Club 4 Pedale este o competiție de ștafetă, care a debutat anul trecut și care a crescut în popularitate, dat fiind numărul de peste 300 de echipe prezente la start. Totodată este una dintre competițiile noastre preferate prin prisma distracției pe care o oferă, conceptul de team-work fiind cât se poate de atractiv. Concursul s-a desfășurat în Pădurea Băneasa, iar echipele de câte doi rideri, au avut de parcurs un traseu de 17 km. Timpul cumulat a contat la final, iar Bogdan Cecărceanu și Antonio Vieru au reușit să ocupe prima treaptă a podiumului, la nivelul 1. La feminin, nivel 1, Mihaela Rus și Maria Bretean, reunite sub o denumire sugestivă – Zimbrele din Ardeal – au ocupat prima treaptă a podiumului fiind de altfel și singurele participante de la acest nivel.

bikexpert

Cu toate că în zori câțiva nori s-au scuturat deasupra Pădurii Băneasa, traseul a fost uscat. Însă imediat după zona de start, în primul viraj pe asfalt, unii dintre concurenți au avut parte de câteva căzături serioase dată fiind viteza cu care au abordat virajul și pietrișul de pe asfaltul umed, care se pare că nu i-a iertat pe cei necumpătați. Totodată, chiar și pe potecile de pădure am văzut câteva incidente seriose, care s-au petrecut fie la frânări în viraje, fie la depășiri pe secțiunile foarte înguste. Traseul a fost foarte simplu, cu nici 10 metri diferență de nivel, deci inexistentă și foarte rapid pentru cei care au vrut să-și pună la treabă mușchii.

FreeRider.ro a fost prezent la cursă cu Traian Goga și subsemnatul. Marc Sandu – omul din redacție care scrie despre curse – nu avut cum să ia startul deoarece a participat la naționale unde s-a ales cu titlul de vicecampion la contra timp. Un race report va urma așadar zilele următoare și va fi întocmit de către cei doi. Textul merită parcurs deoarece Traian s-a prezentat la start cu o bicicletă mai veche decât ai crede.

goga
Traian Goga trage tare pe ultimii kilometri. Pe un mountainbike? Nicidecum!

Organizarea a fost excelentă, însă, din păcate, a fost disponibilă doar câte o medalie pentru fiecare echipă prezentă pe podium, cu promisiunea că cei care nu au intrat în posesia uneia, se pot prezenta la sediul MPG pentru a le ridica săptămâna viitoare. Desigur, fiecare participant a fost recompensat cu o medalie la finalul cursei.

Fotografii din cadrul evenimentului, disponibile mâine pe pagina noastră de Facebook.

Dragoș Mitroi
Riders Club – 4 Pedale, Pădurea Băneasa

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 4 =