Acum citesti
BikeFest 2012: povestea celor două zile de acțiune în aer liber

Imediat ce ne-am strâns bagajele de la BikeFest, mi-am dat seama că direcția acestui eveniment este una cât se poate de clară: potențial există, susținere de asemenea. Așa se face că peste 600 de concurenți s-au înscris la pentathlonul de sâmbătă și au fost asistați și încurajați de mulți alții, de pe margine. Cel mai activ eveniment ciclist de toamnă de până în prezent.

S-a semnat o petiție pentru drepturile bicicliștilor, au existat demonstrații de biketrial, fetele au defilat pe biciclete, cei interesați au putut cumpăra biciclete second hand din micul talcioc și mulți cei care au trăit aventuri pe bicicletă au venit să le povestească: Daniel Sărdan, Lari și Vladimir care au povestit despre călătoria lor pe bicicletă până în Norvegia, Maximilian Munteanu, care ne-a delectat cu sfaturi despre cum să faci autostop-ul dar care ne-a istorisit și câteva experiențe amuzante trăite de-a lungul timpului, Florin Georgescu – nevăzătorul care a pedalat pe tandem până la Londra, dar și Gabi Iordache sau Bogdan Antohe, care a vorbit despre evoluția triathlonului în România.

În centrul atenției s-a aflat expoziția de biciclete. Cu toate că numărul expozanților nu a fost mare, aceștia s-au declarat în general mulțumiți de numărul de persoane care le-au vizitat standul. Cei interesați au putut vedea câteva modele din colecțiile noi, biciclete de munte sau de oraș, dedicate practic pentru nevoile oricui. Iar cu mici excepții, cei și mai curioși, au avut posibilitatea să le și testeze.

Mai jos, poți vedea standurile celor prezenți, în ordinea amplasării:

Biciclop

Mereu prezent cu cele mai noi biciclete urbane.

Cube – Bikexpert

Este clar că nu ai cum să-l ratezi. Întotdeauna în albastru, alb și roșu.

Thule și GoPro – Top Tools

Soluții complete pentru transportul bicicletelor dar și pentru capturarea video a celor mai importante evenimente din viața ta.

RAM – DK Bike

DK Boys facând față cu brio vânzolelii de la stand. Nota 10 pentru muzica de astăzi!

Giant România – B.U.S.

Aspect curat și biciclete de top, la standul gigantului din industria de biciclete.

Veloteca

Cross și Merida prezente la standul velotecarilor.

Pegas

Un brand atât de cunoscut, încât o fotografie cu bicicletele ar fi fost lipsită de sens.

Cityclete

Unul dintre cele mai originale standuri de la BikeFest. Well done!

TREK – Bike Nature

Un brand de renume, prezent cu cantități de biciclete nu tocmai mici.

Felt – Moș Ion Roată

Un alt brand mare prezent în România. Despre planurile viitoare, v-am povestit într-un articol anterior.

FreeRider

Așa cum ne știi, continuăm să ne facem prieteni peste tot. 🙂

Mai presus de expoziție nu s-a mai aflat decât evenimentul numit SkirtBike. Fetele au pedalat și au defilat, încurajate fiind de toți cei prezenți la eveniment.

Una peste alta, am avut parte de două zile fierbinți, atât la figurat cât mai ales, la propriu. BikeFest a evoluat mult față de anul trecut, o simplă dovadă în acest sens fiind numărul de evenimente conexe ce au avut loc. Atât de multe încât nu ai cum să le cuprinzi într-un articol de 500 de caractere. Pentru anul ce urmează, sunt convins că Asociația Green Revolution are cele mai bune intenții pentru a crește amploarea acestui eveniment. O treabă făcută bine, așa cum ne place!

Câteva imagini filmate în cursul zilei de duminică vor urma în curând.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + eight =