Acum citesti
Bicicliști amendați pentru că circulau pe trotuar, în Brăila

Biroul Rutier al Poliției Brăila a desfășurat în data de 8 iulie 2014 o acțiune de verificare a bicicliștilor care se deplasau prin municipiul de pe malul Dunării. „Recolta” de amenzi a fost bogată, oamenii legii constatând nu mai puțin de 51 de contravenții, care s-au soldat cu amenzi în valoare de 10.800 de lei.

braila

Motivele pentru care au fost acordate amenzile sunt dintre cele mai variate. Poliţiştii au depistat 16 biciclişti care nu aveau bicicletele echipate corespunzător pentru circulaţia pe drumurile publice, 13 care circulau pe trotuare, 7 care nu deţineau asupra lor documente de identitate, 4 care nu au respectat semnificaţia culorii roşu a semaforului, 3 care circulau pe marcajul pietonal, doi care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 care aveau defecţiuni la sistemul de frânare a bicicletelor, unul care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi 3 pentru alte abateri.

Sursa: ProBrăila

Vezi Comentarii (8)
  • Codul rutier interzice accesul bicicletelor pe trotuar. E lege. Ce te faci insa cand ai un medic primar care spune ca locul biciclistilor este pe trotuar? Iar Politia Rutiera nu ii da in cap ca indeamna la incalcarea legii? … nu poti decat sa constati ca sunt de acord. Ca este normal sa mergi pe bicla pe trotuar. Si intre noi fie vorba – biciclistii nu au voie pe trotuar, dar masinistii da.

  • Daca asa scrie la lege… nu e tocmeala. Daca legea trebuie adaptata, modificata, etc sa se faca demersuri. Sa iesim din amorteala dar cu inteligenta.

    Faptul ca si unele masini merg pe trotuar chiar si pe distante scurte, ca parcheaza aiurea – fapte condamnabile dar aceste cazuri nu pot fi scuze.

    Concluzie: sa respectam legea, sa iesim cu inteligenta din amorteala si sa CEREM alesilor sa-si faca treaba PENTRU TOTI CETATENII.

    Nimeni nu ne da mură-n gura! si asta daca vorbim decent doar de mură…

  • Prima reactie a fost de revolta, dar apoi mi-am adus aminte ca atunci cand sunt pieton sau sofer, si pe mine ma enerveaza biciclistii nesimtiti.
    Civilizarea se face numai prin legi si aplicarea lor.

  • Astept cu nerabdare politistul care se va urca pe bicicleta imbracat in civil si va imparti amenzi soferilor care ne sicaneaza in trafic. Nu este zi in Bucuresti sa nu gasesc unu cu OOO care iti taie calea sau nu iti da prioritate.

  • Trebuie sa respectam legile evident [chiar daca mai indoim regulile] numai ca legile sunt facute prost de multe ori de niste prosti si fara rezistenta din partea oamenilor nu se vor schimba niciodata in bine – cum sa respectam o lege facuta in bataie de joc. Interzisul 100%, fara nici un fel exceptie, conditie, circumstanta generala – nu care sa se aplice doar in 0.1% din cazuri, a mersului cu bicicleta pe trotuar obisnuit neprevazut cu marcaje mi se pare o aberatie, o aberatie care ne pune in pericol pe toti.

    @eded – ai dreptate. si pe mine ma enerveaza la culme multi biciclisti nesimtiti cand sunt in masina si atunci imi dau seama defapt de ce unii soferi dezvolta o atitudine negativa fatza de noi.

    @Bb – nu o lua in nume de rau dar sunt curios cum te sicanezi tu cu o masina in trafic ?!…..tinand cont de diferenta foarte mare de acceleratie si viteza dintre tine si masina si de faptul ca tu mergi pe marginea drumului exceptie facand situatia in care vrei sa faci un viraj la stanga.

  • In Braila, pe de alta parte, nu exista 1 metru de pista pentru biciclisti! Sa se aplice legea dar creeati si conditii dragi autoritati.

  • Solutie:atacarea PV in instanta,cerere de anulare a PV si admiterea plangerii contraventionale,cerere de atasare a probelor ca respectivul biciclist a comis ce scrie in PV.
    Fara avocat,cereti judecarea in lipsa.
    Sanse de reusita: 100% daca completul nu este corupt.
    Ofer ajutor pt efectuarea plangerii.
    ( [email protected])

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − 4 =