Acum citesti
Sram este pe cale să lanseze AXS XPLR cu 13 viteze, pentru gravel

Noua disciplină „gravel” se pare că a prins avânt serios, de vreme ce producători de renume continuă sa lanseze produse special gândite pentru acest segment. Este și cazul Sram care se pare că urmează să pună pe piață un nou produs, mai precis o nouă transmisie wireless, electronică, AXS XPLR, dar cu 13 viteze de data asta.

Sram AXS XPLR 13 viteze pentru gravel Foto Anne-Marije Rook

Noua transmisie a fost văzută la Unbound Gravel, cel mai mare concurs de gravel din lume, și arată diferit față de ce mai există de la Sram pentru mtb, fiind totuși asemănător cu ultima versiune a transmisiei GX Eagle pentru mtb, în privința bateriei poziționată deasupra.

foto Sam Andrews

Schimbătorul spate este instalat pe cadru folosindu-se de prinderea/urechea UDH, practic acesta fiind fixat pe ambele părți ale cadrului, o prindere care, până acum, s-a dovedit a fi extrem de solidă și robustă, “urechea” schimbătorului spate nemaifiind veriga slabă a transmisiei.

foto Keegan Swenson

Din imaginile surprinse transmisia folosește, în continuare, cea mai nouă versiune a shifterelor Sram RED, doar ergonomia fiind actualizată. Întrucât acestea funcționează doar cu butoane, nu manete, nu va fi nicio problemă ca softul lor să fie actualizat pentru a merge cu 13 pinioane.

Sram nu a confirmat încă lansarea noii transmisii și nici care vor fi prețurile.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + 8 =