Acum citesti
Commencal lansează noua lor bicicletă, gravelul 365

Commencal spune despre noua lor bicicletă „365” că nu este doar „încă” un gravel bike ci o bicicletă robustă din aluminiu construită să fie „călărită” la maxim pe orice teren, dar totul la un preț accesibil.

Cadrul noului gravel Commencal 365 este fabricat din aluminiu 6069 și la fel și furca. Denumirea „365” vrea să sugereze faptul că bicicleta este bună să fie folosită în orice zi a anului și în fiecare zi a anului, de la ture lungi și scurte la navetă și bikepacking.

Cadrul a fost gândit în așa fel încât să atenueze mare parte din vibrațiile care vin de la drum, în timp ce țevile chainstay și downtube-ul pătrățos, cu partea de jos concavă, au fost proiectate să protejeze ciclistul să fie stropit.

Cadrul este optimizat pentru ghidare internă a cablurilor, fiind pregătit chiar și pentru tijă de șa dropper. De asemenea este dotat cu suport pentru instalarea unei aripi la furcă plus protecție integrată pentru downtube și chainstay.

Commencal 365 dispune de montanți pentru două bidoane de apă în interiorul triunghiului cadrului, încă o pereche pe exteriorul țevii downtube plus încă un set de montanți dedesubtul țevii top tube. Suprinzător însă, nu are montanți pe brațele furcii sau pe toptube și nici suporturi pentru instalarea unui portbagaj sau aripi complete.

Frânele sunt instalate cu adaptoare flat mount la care pot fi atașate discuri mari de 180 mm, ax 12mm thru la roți, tijă de șa de 27,2 mm, rulment pedalier PressFit 86.5 mm, transmisie dedicată 1x plus pipe scurte și ghidoane late. Anvelopa maximă care poate fi instaltă este de 700 x 47mm. Greutatea anunțată a frameset-ului este de 2,8 kg.

Pentru a se asigura că bicicleta este buna și pentru navetă și pentru ture de aventură, geometria noului gravel Commencal 365 este orientata spre off-road, fiind inspirata de la mtb-urile Commencal. Unghiul furcii nu este exagerat de relaxat, la 71°. Având țevile chainstays mai scurte, ampatament puțin mai lung, reach lung și imprimându-ți o poziție puțin mai dreaptă, Commencal spune despre 365 că este o bicicletă versatilă pentru mtb-iștii care vor o bicicletă relaxată și bună-la-toate, dar care este și distractivă când începi să faci drifturi cu ea.

Pentru cadrul cel mai mic XS, Commencal echipează 365-ul cu roți 650b, pentru a păstra manevrabilitatea gândită să se potrivească la cadrele normale și mari, dar și pentru a nu atinge roata față cu vârful pantofului când iei un viraj din scurt.

Noua Commencal 365 este oferită în trei variante de echipare. Cea mai accesibilă este Commencal 365 Ride, în culoarea albă, echiparea fiind GRX 11 viteze, 11-42T, ghidon Spank Flare, roți DT / Formula tubeless-ready cu anvelope Maxxis Rambler de 45mm, totul la 2000 euro.

Următoarea variantă este Commencal 365 Race, la 3000 euro, culoare maro. Aici primești transmisie GRX RX810 cu aceleași 11 viteze 11-42T, același ghidon, dar tijă de șa dropper KS Lev Și și roți DT Swiss GR1600 din aluminiu.

Modelul de top, Commencal 365 Signature vine cu electronică, și oferă transmisie SRAM Force AXS XPLR, tijă de șa wireless Reverb XPLR și roți DT Swiss GR1600 din aluminiu, cu anvelope Maxxis Rambler de 45mm. Culoarea acestei versiuni este tot alb.

Marimile disponibile pentru cadre sunt 5, de la XS la XL. Bicicletele sunt disponibile pentru precomandă livrările fiind programate pentru septembrie 2023.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 5 =