Acum citesti
Tern şi Xtracycle lansează Cargo Node – bicicleta pliabilă pentru transport

Bicicletele de transport, aşa zise-le „cargo-bike”, nu sunt încă la modă în România. Aici încă ne descurcăm cu ce putem căra în spate sau pe un portbagaj normal. Motivul este şi lipsa infrastructurii pe care ar putea circula o bicicletă cargo de dimensiuni mai mari. Este bine însă că la nivel mondial există deja opţiuni suficiente gata să fie adoptate şi de noi atunci când vor deveni viabile. Pe de altă parte în ciuda multiplelor avantaje ale acestor biciclete unul din dezavantajele principale este mărimea mare şi lipsa spaţiului de depozitare a acestora.

Noua bicicletă Cargo Node este un proiect realizat în colaborare de Tern si Xtracycle, o bicicletă de transport tip cargo însă pliabilă. Capabilă să transporte până la 160 kg bicicleta vine dotată cu coburi Xtracycle CarryAll™ cu un volum total de 70L. Echiparea constă în roţi de 24 inch, frâne hidraulice pe disc şi iluminare cu dinam. Un alt bonus interesant este pompa integrată în tija de şa.

Tern Xtracycle Cargo Node 06aTehnologia Tern a fost folosită la balamale şi algoritmul de pliere. Astfel noua Cargo Node se pliază în 10 secunde la 1/3 din dimensiunea sa reală. Bicicleta pliată încape într-o maşină tip Toyota Prius, în transportul în comun, în portbagajul majorităţii taxiurilor şi, desigur, în lift.

Tern Xtracycle Cargo Node 03Tern şi Xtracycle vor porni o campanie pe Kickstarter.com de strângere de fonduri începând cu data de 15 septembrie. Aşadar vizitează acest site pentru a vedea preţurile promoţionale şi celelalte bonusuri care vin împreună cu proiectul Cargo Node.

Tern Xtracycle Cargo Node 04 Tern Xtracycle Cargo Node 05 Tern Xtracycle Cargo Node 07

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − 15 =