Acum citesti
Hummingbird – O bicicletă cât 4 ananaşi

Recent pe Kickstarter a fost lansat un nou produs care ar trebui să ne intereseze mai mult decât deobicei întrucât este o creaţie românească. Este vorba de cea mai uşoară bicicletă pliabilă din lume ce dispune de cadru din carbon.

bicicleta pliabila Hummingbird 07

Realizată de Petre Crăciun în vârstă de 23 de ani, designer de produs şi pasionat de bicicletă, noua pliabilă pe nume Hummingbird promite să-i ajute semnificativ pe cei care obişnuiesc să-şi rezolve treburile în oraş folosind bicicleta. La succesul noii pliabile contribuie însă o echipă mai extinsă: Ligia Stan – marketing, Robert Campbell – fondator Outsider.tv şi Piero Frescobaldi – fondator UNIT9.

bicicleta pliabila Hummingbird 12

Principalul avantaj al acestei biciclete este greutatea de numai 6,5 kg, sau 4 ananaşi, cu 3 kg mai puţin decât cel mai apropiat concurent potrivit producătorului. În comparaţie cu mărcile populare, Brompton are în jur de 9 kg, iar Dahon în jur de 11. Asta înseamnă că transportul unui Hummingbird cu metroul, autobuzul sau chiar şi avionul va fi mult mai uşor.

Noua Hummingbird va fi disponibila în 4 variante: cu roţi de 16 sau 20 inch şi cu o viteză single-speed sau 5 viteze, presupunem şi acestea integrate în butucul spate. Avantajul acestei biciclete este faptul că nu are nevoie de întinzător de lanţ, bascula spate descriind cu arc perfect de cerc în jurul rulmentului pedalier. Acest lucru permite şi menţinerea unei greutăţi reduse. Varianta cu roţi de 20 inch va avea 7 kg.

bicicleta pliabila Hummingbird 09 bicicleta pliabila Hummingbird 10 bicicleta pliabila Hummingbird 11

Partea principală a cadrului este fabricată din carbon în timp ce bascula spate din imagini pare a fi produsă din aluminiu prelucrat CNC. Culorile disponibile sunt galben, roşu, negru şi carbon. Bicicleta este produsă şi asamblată în Anglia la cele mai înalte standarde şi îndeplineşte condiţiile ISO 4210 ceea ce înseamnă că va putea fi folosită pe orice drum.

bicicleta pliabila Hummingbird 02Preţul promoţional pe Kickstarter este de 1.100 £ pentru varianta single-speed şi roti de 16” sau 1.250 £ pentru varianta cu roti de 16” şi 5 viteze şi acelaşi preţ pentru varianta cu roţi de 20 inch şi o singură viteză. 1.300 £ este preţul promoţional pentru varianta cu roţi de 20 inch şi 5 viteze.

bicicleta pliabila Hummingbird 13

După încheierea campaniei Kickstarter preţurile vor fi: single-speed şi 16” – 1.550 £; 5 viteze şi 16” – 1.750 £; single-speed şi 20” – 1.750 £ şi 5 viteze şi 20” – 1.890 £. Preţurile par a fi destul de mari, spre exemplu în comparaţie cu modelul popular Brompton H3L cu 3 viteze, însă aceasta are 11,7 kg potrivit specificaţiilor oficiale deci cu peste 5 kg mai mult decât noua Hummingbird.

bicicleta pliabila Hummingbird 06

Urăm succes întregii echipe şi ne dorim să vedem noua pliabilă cât de curând şi în magazinele de biciclete din România.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + eight =