Acum citesti
Biciclete de oraș fără seat tube de la Urwahn
Compania germană Urwahn a intrat recent pe piața bicicletelor de oraș și acum începe producția de masă, oferind momentan o ediție limitată de 25 de bucăți la precomandă pe Kickstarter – modele cu un cadru original fără seat tube, cu transmisie pe curea, butuc cu viteze interne și sistem de conectare la internet.
Urwahn au sediul în Saxonia, Germania iar proiectul lor se află în fază finală, la a 5-a generație de prototipuri. Elementul cheie este designul integrat, bicicleta beneficiind de transmisia fără întreținere pe curea și de sistem de iluminare integrat pe modelul de top. Cadrul are tuburile redesenate iar luminile sunt cu LED și oferă și un sistem de lumini de zi, toate alimentate de la un butuc cu dinam integrat SON Schmidt cu conectare fără mufe.
Modelul de top Stadtfuchs integrează și un sistem antifurt cu GPS și navigație, toate alimentate de la dinam. Împreună cu aplicația Urwahn pentur Android, iOS și Windows, utilizatorii pot să își găsească bicicleta și să navigheze. Urwahn oferă urmărire antifurt gratuită a bicicletei pentru un an, după care aceasta va costa 3 Euro pe lună.
Cadrele Urwahn sunt fabricate din oțel cromat sudat și mufat, au un monobloc excentric pentru tensionarea curelei, seatstay demontabil pentru instalarea acesteia, prinderi de etrier flat mount și ax ranforsat bolt-on la roata spate.
De asemenea bicicletele Urwahn au un sistem de prindere a tijei de șa integrat, accesibil de sus și rutare internă a cablurilor de schimbător și de frână. Există prinderi pe cadru pentru un set complet de aripi și pentru portbagaje față și spate.
Cum bicicletele sunt proiectate special pentru oraș, șaua, tija, ghidonul și ambele roți sunt prinse cu șuruburi Hexlox antifurt.
Modelul de top Stadtfuchs este bicicleta de oraș ideală. Are un butuc Alfine cu 11 viteze interne și o transmisie cu curea Gates Carbon, frâne Magura MT4 pe disc, șa și grip-uri Brooks Cambium. Greutatea anunțată e de 11.3 kg, bicicletele fiind disponibile începând cu prețul de 3150 Euro.
Modelul Platzhirsch este ceva mai simplu și mai purist, neavând sistemul integrat de iluminare și GPS. Butucul este de la Sturmey Archer cu 2 viteze interne, cureaua este tot Gates Carbon, șaua Brooks Cambium iar anvelopele tot de la Continental, însă frânele sunt hidraulice dar de la Tektro. Greutatea anunțată e de doar 9.7 kg iar prețul începe de la 2080 Euro.
Este disponibil și cadrul separat, fără sistemele electronice integrate dar împreună cu furca de carbon, prețul fiind de 1750 Euro, în trei mărimi de la S la L și în culorile negru asfalt sau gri. Datorită designului deosebit bicicletele au o limită de greutate de 110 kg.
Bicicletele Urwahn vor fi produse și asamblate integral în Germania și expediate direct la client, care va trebui doar să monteze ghidonul, șaua, pedalele și roata față. Primele exemplare ar trebui să fie gata în vara 2018 cu livrare până în decembrie 2018.
Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
Informații de pe bikerumor.com
Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 4 =