Acum citesti
Moots Routt 45, bicicleta perfecta pentru aventură?

Alături de noile fatbike-uri cresc în popularitate şi noile biciclete de Aventură. Nu ştim de ce clasicele mtb-uri nu mai sunt bune de aventură însă cert este că aceste ciclocros-uri cu geometrie uşor modificată par a fi mai bune pentru a ieşi în natură pe asfalt sau pe forestiere de buna calitate şi cu bagaj minimal.

Toamna trecută cei de la Moots şi-au regândit modelele de bicicletă ciclocros împărţindu-le în varianta standard Psychlo-X şi de concurs Psychlo-X RSL. Fiecare segment a beneficiat de o geometrie specială – cele standard fiind mai relaxate şi putând acomoda anvelope mai mari în timp ce cele pentru concurs au devenit mai agile.

Recent compania a decis să redenumească modelul Psychlo X drept Routt. Routt 45 este noua bicicletă de aventură a celor de la Moots, o bicicletă mai lungă şi mai joasă ideală pentru touring lejer şi pedalat cu bagaje nu prea multe. 45-ul din numele bicicletei se referă la cei 45 cm ai ţevii chainstay care este cu aproximativ 2,7 cm mai lungă decât varianta standard de ciclocros. Acest lucru oferă bicicletei stabilitate mai bună şi posibilitatea de a instala anvelope mai mari de până la 700×41. Modelul standard Routt funcţionează bine cu anvelope de maxim 38mm în funcţie de jantă.

Moots-Routt-45-bicicleta aventura cicloturism 1

Greutatea cadrului este de 1450g. Acesta dispune şi de o nouă opţiune 12×142 thru axle de prindere a roţii spate. Dacă alegi această opţiune te va costa 260$ în plus însă vei primi automat şi montanţii pentru instalarea frânei pe disc.

Moots-Routt-45-bicicleta aventura cicloturism 3

Bicicletele complete vor fi echipate cu frâne hidraulice Shimano Ultegra Di2 pentru un preţ de 8.049 $. Există şi varianta de echipare cu Ultegra mecanică, iar preţul pentru un frameset cu furcă ENVE este de 3.895$.

Moots-Routt-45-bicicleta aventura cicloturism 2

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 1 =