Acum citesti
Merida anunță lansarea unei noi biciclete: ciclocrosul Mission CX

Mission CX este noul ciclocros lansat de Merida. Bicicleta este destinată cicliștilor profesioniști și cicliștilor ambițioși, amatorilor și cicliștilor pasionați. Vor fi disponibile șase modele, cu echipări diferite și cadre din carbon și aluminiu.

Merida avea deja în ofertă bicicletele Cyclo Cross dedicate ciclocrosului, însă noua bicicletă vine cu câteva îmbunătățiri care o fac să fie mai competitivă. Cadrul noii Mission CX este aprobat de UCI, așadar bicicleta poate fi folosită și în competițiile oficiale. Însă Merida ne transmite că ciclocrosul este compatibil si cu amatorii, geometria fiind potrivită atât pentru concursuri cât și pentru antrenamente sau „navetă sportivă”.

Iată câteva îmbunătățiri pe care noul Mission CX le are față de vechiul model Cyclo Cross:

  • Geometrie nouă și optimizată, certificată UCI;
  • Frâne – acum sunt „flat mount”, înainte erau „post mount”;
  • Ax – 12 mm față și spate. La vechiul model era 15 față și 12 spate.

Câteva specificații ale cadrului:

  • Smart Entry System – pentru ghidarea internă a cablurilor și conductelor hidraulice;
  • Montanți integrați în cadru pentru instalarea aripilor;
  • Pasaj detașabil dintre cele două țevi seatstay;
  • Posibilitate instalare aripi.

Merida Mission CX 8000-E este modelul de top, echipat fiind cu electronicul Shimano Ultegra Di2 în combinatție cu noul schimbător spate Ultegra RX (46/36T cu 11-30T). Acest schimbător spate adoptă câteva specificații întâlnite la modele Shimano pentru MTB, cum ar fi stabilizatorul de lanț și comutatorul on/off pentru ușurință la demontarea roții spate. Acest schimbător asigură faptul că lanțul rămâne întotdeauna pe foi indiferent cât de dificil e terenul. Modelul 8000-E este echipat cu jantele de top Vision SC 40DB din carbon și ghidon plus tijă de șa Merida, tot din carbon. Preț 22.100 Lei.

Merida Mission CX 8000 este poziționat mai jos. Pentru acest model s-a dorit ca specificațiile să permită obținerea unei biciclete ușoare și performante la un preț rezonabil. La Mission CX 8000 s-a folosit transmisia Sram Force 1x în combinație cu roțile DT Swiss ER1400 plus componente Merida din aluminiu. Preț  17.500 Lei.

Merida Mission CX 7000 este echipată cu Shimano 2x Ultegra RX, patină lungă, foi 46/36T și pinioane 11-30T. Preț 12.500 Lei.

Merida Mission CX 5000 este echipată cu Sram 1x Apex, foaie 40T și pinioane 11-36T. Preț 11.500 Lei.

Merida Mission CX 600 este echipată cu Sram Apex 1x și componente Merida din aluminiu. Întreaga bicicletă este robustă și gândită să facă față cicliștilor ambițioși, noi-veniți în ciclocros. Poate fi de asemenea și bicicleta perfectă pentru antrenament sau cal de bătaie pentru navetă, mulțumită posibilității instalării aripilor. Preț 7.490 Lei.

Merida Mission CX 400 este modelul de bază, echipat fiind cu Shimano 105, schimbător spate cu patină lungă, foi 46-36T și pinioane 11-30T. Preț 6.290 Lei.

Noile biciclete vor fi disponibile în România începând cu luna august 2018.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − 11 =