Acum citesti
Bicicletă sau… Ferrari?!?

Există un constructor excentric în Austria, Hannes Langeder, a cărui principală preocupare o constituie bicicletele acoperite cu o caroserie de automobil. A devenit cunoscut în urma Porsche-ului 911 construit anul trecut, iar acum vine cu un nou automobil acționat cu pedale: Fahrradi Farfalla FFX.

Prea multe F-uri? Este clar că numele aduce cu un model al renumitului producător italian Ferrari, dar asta se aplică doar pentru exteriorul mașinii. În interior, regăsești două scaune a căror poziționare aduce cu bicicletele pe care pedalezi întins pe spate. Ambele scaune sunt dotate cu câte un angrenaj care cu ajutorul lanțului transmit puterea către roți.

Așa-zisul ciclo-automobil este perfect funcțional, virează, ușile de tip fluture pot fi oricând deschise sau închise, iar pentru ca efortul celor care pedalează să fie cât mai mic, a fost ales un set îngust de anvelope.

Bineînțeles, vei putea circula cu Fahrradi chiar și pe stradă, aceasta fiind dotată cu 200 de LED-uri pentru iluminarea străzii în întuneric. Austriacul va vinde creația sa în cadrul Milijonair Fair, o expoziție dedicată milionarilor ce are loc în Amsterdam, pentru suma de 2 milioane de euro.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 − 1 =