Acum citesti
E-bike de la Volkswagen si Lexus

Volkswagen a prezentat un nou concept de bicicleta cu sustinere electrica la Salonul Auto din China, editia 2010. Purtand denumirea de „Bike.e”, aceasta nu este o bicicleta in toata regula, ci mai degraba un scuter care se deplaseaza electric, neavand pedale. Aceasta poate fi incarcata direct de la sursa de curent a automobilului.


Distanta care poate fi strabatuta cu aceasta „bicicleta” este de aproximativ 20 de km, fiind gandita doar pentru distante scurte. Ramasa fara curent, bicicleta poate fi actionata cu picioarele, pe principiul „calutului de lemn”.


Tot in acealsi segment, cei de la Lexus lanseaza o bicicleta electrica care spre deosebire de modelul celor de la Volkswagen, beneficiaza si de pedale. Aceasta se bucura de un butuc spate in care sunt incluse cele 8 viteze, un motor de 240 de wati si un cadru realizat din carbon. Mai multe detalii n-au fost dezvaluite, cei de la Lexus luand decizia sa pastreze momentan bicicleta in faza de concept.


Din poza se poate lesne observa pozitia similara cu cea a unei cursiere, adica foarte aplecata peste ghidon. Bicicleta celor de la Lexus utilizeaza frane si manete de frane dedicate cursierele, motivul principal fiind cel de reducere a greutatii.


Pe masura ce alte detalii vor fi disponibile, le vom publica in rubrica dedicata bicicletelor urbane.


via | bBlogs


Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + 4 =