Acum citesti
Bicicleta fără lanț

Stringdrive, o companie cu sediul la Budapesta, Ungaria, prezintă o nouă abordare a transmisiei pentru biciclete. Aceasta renunță la clasicul lanț, pentru a-l înlocui cu cu două cabluri de transmisie, ce fac legătura între angrenaj și butucul spate.

Sistemul poartă denumirea de „Symmetric drive” iar funcționalitatea oferită este asemănătoare cu cea a unui sistem de transmisie cu lanț: poate suporta și un schimbător de viteze, permite demontarea rapidă a roții în schimb, necesită mai puține proceduri de întreținere.

În momentul pedalării, două unități dispuse paralel, se învârt în direcții opuse. Mișcarea este transmisă cu ajutorul cablurilor din oțel către butuc ca apoi să aibe loc punerea în mișcare a roții. În timpul pedalării, mecanismul de pe ambele părți se mișcă într-o simetrie perfectă, rezultând într-o pedalare eficientă.

Cablurile (curelele) de transmisie nu necesită ungere și nu pot cauza sub nicio formă murdărirea pantalonilor utilizatorului. În același timp sunt foarte sigure, deoarece elimină posibilitatea de a prinde pantalonii între foaie și lanț, așa cum se întâmplă uneori la sistemele clasice.

Detalii complete pe stringdrive.com.

Mai jos, ai la dispoziție un film care demonstrează funcționalitatea eficientă a acestui sistem :

Vezi Comentarii (5)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 1 =