Acum citesti
Bicicletă electrică de la Ford

Ford vrea să demonstreze că a învățat lecția eco foarte bine și propune o bicicletă electrică, aflată momentan în stadiul de concept. De designul bicicletei s-a ocupat chiar departamentul de design Ford, în colaborare cu compania germană cyber-Wear. Cadrul este realizat conform producătorului, din carbon și aluminiu, rezultând o greutate totală de 2.5 kg. Ținând cont de forma acestuia, poate fi considerată o greutate acceptabilă, însă pentru o bicicletă ce utilizează carbonul ca material de bază, pot afirma că are o greutate chiar mare.


Cu o autonomie de 85 de km, se numără momentan printre bicicletele electrice care pot fi exploatate intens, majoritatea acestora oferind pentru moment o autonomie standard între 40 și 60 de km. Bineînțeles, cei de la Ford nu vor produce acest model în serie, însă declară că îl vor ține ca obiect de studiu pentru următoarele etape de cercetare în domeniu. Sperăm doar ca praful să nu se așterne peste noul e-bike de la Ford, deoarece reprezintă într-adevăr o alternativă interesantă din punct de vedere al aspectului.


Din specificațiile tehnice, merită menționate frânele Avid Elixir 5, anvelopele Continental Ultra Sport sau roțile Mavic Elipse. Ford nu ne spune nimic despre proveniența motorului, însă zvonurile indică prezența unui motor electric Bosch.


via Ford


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − eleven =