Acum citesti
Biciclete electrice Jeep: celebrul brand intră pe piață

Nu este vorba de vreo ediție specială, noua bicicletă electrică de la Jeep numindu-se chiar Edition. Deși producătorii auto nu prea se aruncă serios pe acestă piață, este foarte posibil să vedem în viitorul apropiat cum vor lua cu asalt acest segment de vehicule pe două roți. Iar Jeep o face împreună cu cei de la QuitKat, așadar nu reprezintă creația proprie 100%. Aceste colaborări vin de regulă cu două probleme: pe bicicletă mai apare un logo în afară de cel al producătorului auto (cine a auzit de QuitKat?), iar prețul este mare. Foarte mare. Iar astfel, aceste biciclete rămân oarecum inaccesibile. Atâta timp cât se întâmplă asta, industria bicicletelor stă însă liniștită.

Revenind la bicicleta care ni se prezintă, în mod mai puțin așteptat, este vorba despre un fat-bike electric. Cu anvelope groase și late, foarte late, de 4.8 inch și-un diametru de 26 de inch. Și este un full-suspension în toată regula, echipat cu o furcă (de tip upside-down) cu o cursă de 150mm și cu un cadru care suportă o cursă semnificativ mai mică, de 120mm. Frânele cu 4 pistoane și discuri de 203mm te asigură că vor opri monstrul la timp.

Acumulatorul ar urma să fie absolut uriaș, cu o capacitate de 1600Wh și chiar dacă luăm în calcul greutatea bicicletei, despre care mă aștept să fie la fel de uriașă, tot poți obține o autonomie… da, ai ghicit, uriașă. Dar nu ne oprim aici cu cifrele-gigant. Motorul M620 care provine de la Bafang are o putere de 750W (în State este posibil și complet acceptat prin legislație) și un cuplu de 160Nm. Mai mare decât al multor mașini de clasă mică. Aproape la fel de mare precum cuplul fostei mele Honda cu motor aspirat și care dispunea de 4 pistoane și 142 de cai putere. Impresionant.

Mai mult decât atât, o poți personaliza cu o grămadă de accesorii: remorcă, portbagaj suplimentar, genți pentru transportul diverselor obiecte, lumini sau aripi de noroi. Este posibil ca genul acesta de accesorii chiar să funcționeze pe piața din State. Bicicleta va fi disponibilă în doua două dimensiuni, M (17inch) și L (19 inch) și va fi oferită pentru un preț de 6.000 $ pentru cei care o comandă din timp, apoi acesta va fi de 6.300$.

via Jeep

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + fourteen =