Acum citesti
Betancur se impune în Trofeo Melinda

Trofeo Melinda este o cursă care promite multe și de cele mai multe ori se ridică la înălțimea celor promise. Anul acesta era de așteptat ca rutierii tineri să domine și chiar așa s-a și întâmplat. Carlos Alberto Betancur a accelerat puternic în ultimele sute de metri ale întrecerii și și-a asigurat victoria în fața lui Moreno Moser. Victoria de acum două zile este un semn bun pentru întregul ciclism căci vârstele celor doi nu însumează împreună nici măcar 45 de ani. Cât despre ultima treaptă a podiumului, aceasta a fost ocupată de outsider-ul Giampaolo Caruso.

Trofeo Melinda este o cursă ce a fost câștigată de rutieri puternici de-a lungul anilor. Betancur este încă la începutul carierei sale, dar progresează cu pași repezi. Tânărul Moser, nimeni altul decât nepotul lui Francesco Moser, luase startul gândindu-se la cea de-a 3-a victorie profesionistă din acest sezon, după ce își trecuse în cont Laigueglia și GP Frankfurt. De fapt, el a pornit ca favorit și a demonstrat că poate suporta presiunile aferente acestui statut, fiind în avangarda atacurilor mare parte din cursă.

Finalul a fost cireașa de pe tort a acestei ediții a Trofeo Melinda. De-a lungul celor 198 de kilometri ai cursei, Emanuele Sella, Alessandro Bertolini, Paolo Bailetti, Leonardo Bertagnolli și Giampaolo Caruso au atacat rând pe rând, dar nu au izbutit să le țină piept celorlalți. Deși Moser a avut la dispoziție întreaga echipă Liquigas-Cannondale, nu a reușit să îl învingă pe columbianul Betancur, ajutat și el de propria formație, Acqua&Sapone.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four − two =