Acum citesti
Battaglin Portofino Disc îmbină superb oțelul cu tehnologia modernă

Cadrul original fabricat manual din tuburi de oțel Battaglin Portofino este deja de ceva vreme o cursieră superbă cu frâne pe jantă. Acum, ediția limitată Battaglin Portofino Disc completează colecția aducând împreună modernul și stilul clasic italian, împreună pentru o bicicletă cu tehnologia la zi.

Portofino este abordarea modernă a bicicletei cu inspirație clasică în viziunea dublului campion Giro-Vuelta în 1981 Giovanni Battaglin, o evoluție naturală a cursierei italiene. Odată cu adăugarea frânelor pe disc, modelul de top al Officina Battaglin și-a finalizat evoluția.

Bicicleta e disponibilă atât cu frâne pe disc cât și în varianta cu frâne pe jantă, Portofino fiind o bicicletă în ediție limitată de 70 de exemplare pe an, indiferent de tipul de frână ales. Odată ce numărul de biciclete s-a epuizat, compania va oferi sloturi pentru anul următor.

Fiecare cadru Portofino este fabricat manual în atelierul Officina Battaglin din Marostica, un mic oraș din nordul Italiei. Fiecare cumpărător beneficiază de o consultare gratuită cu directorul companiei, câștigătorul Grand Tour-urilor, pentru a stabili geometria exactă a bicicletei, pe baza geometriei tradiționale, urmând ca fiecare cadru să fie construit la comandă. Asta înseamnă că pe lângă alegerea tipului de frâne, se poate alege și compatibilitatea cu transmisii mecanice, electronice sau wireless. Apoi echipa Battaglin va îndruma clientul pentru a stabili schema de culori personalizată pentru stilul propriu. Se poate alege din opțiuni aproape nelimitate, de la vopsea simplă cu mufe cromate până la înveliș translucent în una sau mai multe culori, toate fiind incluse în preț.

Portofino Disc 2020 este construit dintr-un set de tuburi triplu-trase Columbus Spirit HSS fabricate după specificațiile Officina Battaglin și mufe unice pe care Battaglin le produce manual în Italia special pentru aceste tuburi HSS. Greutatea unui cadru mărimea M este în jur de 1850 g pentru varianta cu frâne pe jantă, modelul pe disc adăugând puțin până ce depășește ușor 2000 g, în funcție de mărime.

Portofino Disc are prinderi de etrier de tip flat mount și ax thru de 12 mm, fiind proiectat pentru a accepta anvelope de 28 mm, Battaglin spunând că există posibilitatea să încapă și anvelope mai mari, în funcție de combinația anvelopă/jantă.

Toate cadrele Portofino folosesc monobloc filetat, au prinderea pentru tija de șa integrată și folosesc cuvete conice de 1.5 Deda.

Officina Battaglin Portofino are producția limitată la 70 de cadre pe an, fiecare primind un număr unic de înregistrare. Portofino Disc 2020 are prețul de 3600 Euro iar varianta cu frâne pe jantă 3500 Euro. Prețul include cadrul de oțel fabricat și vopsit la comandă, furca din carbon, cuvetele și axurile thru pentru modelul pe disc. Battaglin poate colabora cu clienți individuali și pentru a le construi bicicleta la care visează, complet personalizată.

Momentan mai există suficiente exemplare de Portofino 2020 disponibile, dar de obicei acestea se epuizează destul de repede. Odată ce se stabilesc detaliile legate de mărime și schema de culori, producția durează aproximativ 6 săptămâni, timp în care cumpărătorul este informat permanent de etapa de producție în care se află cadrul. La final, acesta poate fi expediat oriunde în lume.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 9 =