Acum citesti
Bamboo Cycles cu cadru din bambus

Bicicletele ale caror cadre sunt realizate din bambus, nu mai reprezinta o noutate. Insa cei de la Bamboo Cycles au decis sa vina cu idei noi, pentru a atrage un public mai larg. Asadar, ce-au realizat cu modelul UH-02?


O bicicleta single speed pentru oras, cu un cadru construit atat din bambus cat si din aluminiu, dar cu o forma rar intalnita la bicicletele pe care avem ocazia sa le vedem zilnic. „Seat tube”-ul beneficiaza de o forma marcanta, usor arcuita dupa forma rotii. Acesta este si detaliul care confera o imagine diferita noii biciclete.


In plus, bambusul este folosit pentru foarte multe elemente, in special pentru bascula sau pentru tevile inferioare si superioare ale cadrului. Bicicleta Bamboo UH-02 este echipata cu anvelope Continental in dimensiunea 700x23c si cu jante Alex Rims cu 32 de gauri.


Greutatea totala a bicicletei este foarte buna, reusind sa atinga un maxim de 8.8 kg cu tot cu pedale. Designul purist este completat si de cele doua nuante utilizate, alb si negru iar componentele denota simplitatea si rafinamanetul acestei biciclete urbane.


Cadrul poate fi achizitionat la un pret de 3.995 de $, iar bicicleta completa, in functie de dotari, de la 6.995$. Modelul cu o configuratie de top poate fi achizitionat contra sumei de 7.995$.


via | bamboo cycles


Vezi Comentarii (6)
  • Nu am incredere intr-un asemenea cadru !….deja vad cum iese tubul directiei din prajina de bambus (tubul de jos) atunci cand ma urc pe ea.

  • Probabil ca ar fi facut daca ar fi gasit solutii sa le si sudeze intre ele 🙂 Dar cum bambusul nu va putea fi sudat niciodata, au optat pentru „legaturile” din aluminiu.

  • Nici vorba de sudura !…la asa ceva; mai degraba lipitura cu adeziv puternic ca la cadrele din carbon. Am convingerea ca s-a folosit acest adeziv, fara discutie !

  • Inelele din aluminiu de la capatul prajinii de bambus au rol de coliere care sa impiedice prajina sa crape. Rezistenta ei este doar in lungul fibrei (longitudinal), dar transversal tot aluminiu este mult mai superior !…am toata convingerea !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + twenty =