Acum citesti
Balaton Bike Fest 2011


Ediția 2011, a Balaton Bike Fest, desfășurată între 22 și 26 Iunie a ajuns la final. A fost încă o reușită, iar numărul mare de participanți dar și de spectatori confirmă încă o dată popularitatea în creștere a competiției.



Am asistat la probele de DirtJump, atât cu BMX-ul cât și cu MTB-urile, la probele de Trial și Dual Trial dar și la concursul de XCE. Cele mai spectaculoase probe au fost cele de DirtJump ținând cont de dimensiunile impresionante ale rampelor realizate impecabil din pământ și zgură. La probele de trial au luat parte și concurenți pe uniciclu, așa cum poți vedea și în fotografiile din galeria de mai jos.


Proba de XCE a fost cel puțin interesantă, deoarece traseul închis a totalizat două ture a câte 3 km iar la grila de start s-au prezentat 8 câte 8 concurenți. Acesta s-a desfășurat pe un teren acoperit cu iarbă și a cuprins porțiuni cu urcări, coborâri sau viraje foarte strânse. Desfășurându-se pe un traseu închis, concurenții s-au aflat permanent în perimetrul vizual al spectatorilor, făcând din cursă una cât se poate de spectaculoasă.


La proba de DirtJump am rămas impresionat de numărul mare de participanți din Ungaria, Croația, Germania, Austria, Polonia, Marea Britanie sau Franța. Trick-urile realizate de rideri au reușit să le taie respirația spectatorilor, în special back-flip-urile, front-flip-urile sau chiar back-flip-urile cu double tailwhip.


Trialul a fost cel puțin la fel de spectaculos pentru degustătorii genului, deoarece traseele dificile au fost depășite cu mare măiestrie de unii participanți experimentați. Aceștia au reușit ca de fiecare dată să facă lucrurile să pară atât de simple, controlul acestora asupra bicicletei fiind unul desăvârșit. Chiar și cei care au participat pe unicicluri au reușit să impresioneze audeința, deoarece atunci când te afli pe o singură roată, lucrurile se complică semnificativ.


Pe scurt, organizarea și parcul în sine au fost fără reproș. Din punctul meu de vedere este un eveniment care concurează strâns cu Vienna Air King, unul dintre cele mai notorii evenimente de sporturi extreme din Europa. Dar Balaton Bike Fest are și alte probe în plus, acestea sporindu-i șansele de a deveni unul dintre cele mai cunoscute evenimente pe plan european. La anul, vom fi dinnou prezenți. Iar după ce vei admira pozele, poate că te vei gândi să-ți anunți prezența. Dacă nu ca participant, cel puțin ca spectator.


Filmul cu cele mai bune trick-uri suprinse în cadrul Balaton Bike Fest 2011 va urma în cursul acestei săptămâni.



Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven + 5 =