Acum citesti
Băișoara Enduro, în data de 3 și 4 octombrie

Băișoara Enduro este o competiţie de enduro mountain bike care se desfăşoară în munţii din jurul staţiunii Băișoara.

b-enduro-v1

Concursul are un format tip raliu, cu probe speciale cronometrate şi etape de legătură între probele necronometrate, dar cu timp limită. Vor avea loc 4 probe speciale care se desfăşoară pe un teren variat, drumuri şi poteci montate cu rădăcini şi bolovani, cu o proporţie de 90% coborâre.

Traseele sunt diferite că stil astfel încât fiecare dintre voi va avea o proba specială care să vă fie pe plac. Probele sunt solicitante, aşadar concurenţii trebuie să deţină o pregătire fizică bună, anduranţă, dar şi o minimă experienţă în latura gravitaţională a mountainbike-ului. Lungimea probelor speciale este de 12 km cu 1367 metri diferenţa negativă, lungime totală traseu 35 km.

Etapele de legătură sunt pe drumuri de munte şi pot fi parcurse în totalitate pe bicicletă într-un ritm relaxat. Pentru traseele 3,4 urcarea se va face cu ajutorul telescaunului.

Concursul se adresează tuturor mountainbike-rilor care îndrăgesc muntele, urcările lejere în regim de ”plimbare” cu prietenii, dar care nu refuză o coborâre sănătoasă, variată că relief şi teren.

Startul cursei se realizează în grupuri de 4 concurenţi în intervalul orar 09:00–10:30. Fiecare concurent porneşte în cursa când consideră în acest interval însă trebuie să respecte orarul pe care îl va primi de la organizatori pentru a putea lua startul în proble speciale. Startul în probele speciale va fi luat la intervale de aproximativ 60 de secunde.

Concurenţii trebuie să fie pregătiţi să ia startul la momentul indicat în orarul pe care îl vor primi de la organizatori. Organizatorii au obligaţia de a înmâna concurenţilor orarul personalizat al cursei. Concurenţilor le revine responsabilitatea de a verifică prezenţa unor posibile erori în ceea ce priveşte momentul startului şi orarul primit.

Găsești toate detaliile pe site-ul competiției, bike-point.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − nine =