Acum citesti
AX-Lightness VIAL evo ULTRA – cursieră completă de 4,4 kg

Noua super-cursieră germană de la AX-Lightness se laudă că e cea mai uşoară cursieră complet funcţională din lume şi poate că este… Cel puţin la ediţia din acest an a târgului Eurobike….

axlightness14-featured-630x420Companie cunoscută mai mult pentru roţile şi kit-urile de tuning super uşoare, Ax-Lightness produce acum şi cadre pe care să monteze piesele lor extravagante. Evident, este vorba de cadre extrem de uşoare, cel în cauză cântărind 660 g!
axlightness19Complet echipată – adică toate cele 4400 g – vin însă cu un preţ pe măsură: 15.000 euro. Cum se justifică acest preţ astronomic?
axlightness20În primul rând cadrul nu este făcut în Asia ci în ţara de origine a companiei AX-Lightness, Germania. Fibrele speciale de carbon au fost proiectate să fie foarte uşoare, fiind folosită mult mai puţină răşină în construcţie decât la alte biciclete pentru a face economie la fiecare gram.
axlightness16Echiparea nu e nici ea mai prejos. Ca şi majoritatea bicicletelor ultra-uşoare, şi aceasta vine echipată cu SRAM Red 22, cel mai uşor grupset de pe piaţă, dar VIAL evo ULTRA este modificată pentru a accepta angrenaj THM-Carbones cu foi Praxis.

axlightness15Restul pieselor sunt produse în mare parte de AX-Lightness. Roţile, specialitatea firmei, sunt modeul U24 pe baieu şi au o greutate uimitoare de 800 g perechea. Acestea vin cu rulmenţi Ceramic Speed care nu doar că sunt foarte uşori dar ar trebui să funcţioneze destul de bine.

Frânele sunt de asemenea produse de AX-Lightness, la fel cu pipa şi ghidonul de carbon.

Vezi Comentarii (2)
    • Da, de obicei am pus sursa informațiilor, acuma cu atâtea noi apariții am mai sărit-o. Informatiile tehnice despre noutăți le mai luăm de pe site-uri de afară, că la noi nu avem acces direct la ele. In cazul acesta, ne-am informat de pe http://www.bikerumor.com, dar nu preluăm de la alții decât noutăți. Restul articolelor te asigur că sunt scrise complet original. O sa pun in seara asta sursa la finalul articolului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − six =