Acum citesti
Ass Savers a lansat o colecție specială de aripi Detour pentru bikepacking

Fondatorul companiei Ass Savers, Staffan Widell și designerul Jesper Jonsson, sunt iubitori ai turelor gravel de bikepacking cu echipament lejer. Împreună au decis să producă o serie limitată de aripi de protecție ultra ușoare ce să protejeze de noroi atât ciclistul cât și bagajele.

Colecția Detour nu vine cu idei radicale și noi, practic însă împerechează două aripi minimaliste foarte iubite pentru gravel, Muddar Mini și Fendor Bendor Big, în același pachet. Acestea nu vor oferi protecție împotriva tuturor stropilor de noroi, dar sunt suficiente pentru a evita ca stropii să ajungă în ochi sau pe ochelari și pentru a elimina dâra de stropi de pe spate și de pe bagaje.

Ediția limitată are o grafică simplă cu puncte albe, creată de Jesper Jonsson. Această temă grafică e aplicată la cele două aripi dar și unui model limitat al bidonului Purist.

Ass Savers spun că pachetul Detour este perfect pentru bikepacking, suficient de puternic pentru a face față la condiții extreme de noroi dar și suficient de flexibil pentru a nu se rupe. Ideea a fost că echipamentele de bikepacking nu sunt de fapt chiar 100% impermeabile și că inclusiv dacă materialele din care sunt fabricate sunt impermeabile, cusăturile sau închiderile nu au proprietăți perfecte de etanșare, în plus de multe ori e nevoie ca obiecte cum ar fi un cort, sac de dormit sau haine să fie prinse în exteriorul genților. Oricum ar fi, este benefic ca pe bagaje să ajungă ceva mai puțin noroi.

Micuța Mudder Mini costă 13 Euro și poate fi montată până foarte aproape de anvelopa față pentru a proteja fața ciclistului și cuvetele, dar face o treabă bună pentru a proteja și geanta de pe ghidon. Ediția specială Detour folosește un material un pic mai gros decât Mudder-ul standard pentru a o face un pic mai rezistentă, lucru necesar în aventurile off-road.

Aripa mai lată Fendor Bendor Big costă 16 Euro și este neschimbată, fiind și ea montată foarte aproape de anvelope pentru a păstra noroiul departe de bagaj. Ambele aripi adaugă doar 85 g la bicicletă, dar oferă o protecție destul de serioasă.

Aripile sunt disponibile în ediție specială și separat, inclusiv bidonul asortat Purist ce costă 15 Euro, dar sunt disponibile și la set la 39 Euro, fiind incluse aripile Mudder Mini, Fendor Bendor Big și bidonul Purist.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 4 =