Acum citesti
Anvelopa fără cameră, acum pe piață

Se presupunea că până de curând, o anvelopă fără cameră poartă denumirea de tubeless. Britek lansează în varianta finală, un set nou de roți care sunt dotate cu anvelope fără cameră și care nu necesită să fie umflate.

britek_1

Sistemul este văzut pe moment ca fiind o revoluție în domeniu, iar ideea a fost prezentată pentru prima dată anul trecut. După cum poți vedea în fotografii, noile anvelope nu utilizează aer, ci mai degrabă un sistem adițional care preia șocurile de pe teren. Sunt mai ușoare decât o anvelopă cu cameră, au o viteză mai mare de rulare, sunt mai durabile și evident, te scutesc de o eventuală pană de cauiuc.

britek_2

Tot producătorul ne spune că accelerația este net îmbunătățită, avantajând ciclistul și pe porțiunile de urcare. Sunt diponibile în formatul 700c, 29er și 26er, la un preț curpins între 625 și 649$/set. De asemenea, pot fi achiziționate cu tot cu un set de roți, la un preț între 1.499 și 1.599$.

Mai multe detalii găsești pe site-ul producătorului.

via Britek

Vezi Comentarii (4)
  • Prefer sa dau la pompa cand fac pana si sa folosesc un petec care costa 3$, foarte scump, chiar daca este ceva unic si nou pe piata.

  • Ce-i drept, articolul e din 2014, dar dacă vă documentați mai bine ați fi aflat că sistemul revoluționar nu e ceva nou, genul ăsta de roți erau folosite deja în primul război mondial, ce-i drept erau complet din metal, dar principiul e același. Căutați ca idee: WW1 German Herrenrad Victoria bicycle featuring ‘tubeless tires’ and carrying a Mauser Gewehr 98 rifle.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + nineteen =