Acum citesti
Alpinist CLX sunt cele mai ușoare roți clincher de la Roval, iar Rapide CLX speră să fie cel mai rapid model polivalent

Roval a lansat două noi seturi de roți. Deși ambele sunt foarte ușoare, au caracteristici foarte diferite. Alpinist CLX este construită cu scopul de a fi cât mai ușor posibil, iar Rapide CLX are ca scop viteză maximă in toate condițiile fără să adauge prea multă greutate.

Viteza în tunelul aerodinamic e un lucru, dar controlul vitezei în condiții de vânt puternic e altceva. Dacă o roată cu profil aero mare nu e ușor de controlat pe șosea, nu contează cât e de rapidă pe linie dreaptă. Roval spune că a studiat timpii de reacție a cicliștilor pentru a afla cât de puternice trebuie să fie rafalele de vânt ca să afecteze viteza cicliștilor. Ei spun că, datorită întârzierii produse de timpul de reacție, corecțiile direcției se fac după ce rafala de vânt a afectat deja traseul. O roată care nu e afectată de vântul lateral e o roată mai rapidă în condiții reale.

Stabilitatea conform Roval vine de la profilul roții din față, așa că Rapide CLX are un profil de 51 mm înălțime și 35 mm lățime ce îmbunătățește stabilitatea la vânt lateral cu 25% față de modelul CLX 50. Roata spate nu are un rol așa important la controlul bicicletei, așa că Roval folosește un profil de 60 mm înălțime și 30 mm lățime. Combinate, Roval spune că aceste roți sunt mai rapide decât majoritatea modelelor cu profil de 65 mm, dar cu o forță necesară la virare cu 25% mai mică decât la CLX 50.

Roțile folosesc butucii AeroFlange Disc, sunt doar în variantă clincher și nu sunt compatibile tubeless. Greutatea anunțată e de 1400 g pentru un set (649 F/751 S) iar prețul e de 2500$ pentru set sau 1100$ pentru roata față și 1400$ pentru roata spate.

Pe partea opusă a problemei, Alpinist CLX sunt cele mai ușoare roți clincher produse vreodată de Roval. Pentru cei ce vor cea mai ușoară bicicletă, acest set de 1248 g poate fi un ajutor real.

Nici acest set de roți nu e compatibil tubeless, deoarece scopul a fost să fie redusă greutatea cât de mult se poate. Cu un profil de 33 mm și o lățime internă de 21 mm, jantele folosesc butucii AeroFlange Disc cu 21/24 spițe. Toate roțile Roval din carbon au o greutate maximă admisă a ciclistului de 109 kg.

La fel ca Rapide CLX, aceste roți sunt disponibile doar pentru frâne pe disc și au același preț: 2500$ setul sau 1100/1400$ bucata. Ambele roți includ garanția Roval ”it Happens” ce acoperă orice distrugere, inclusiv din accident, dar numai pentru seturile cumpărate din SUA, în primii 2 ani de la achiziție.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + fourteen =