Acum citesti
Alexandru Stancu câștigă Surmont MTB Challenge 2014

Alexandru Stancu (BikeXpert Racing Team) își adjudecă o nouă victorie, de data aceasta la Surmont MTB Challenge, cursă de tradiție ce a avut ieri loc la Azuga. La categoria Elite, acesta a fost urmat de nu mai puțin de 5 membri ai echipei Ideal Geiger, în ordinea sosirii: Attila Madaras, Tudor Oprea, Radu Tudor, Lucian Logigan și Cristian Losonczi. Kelemen Arpad, de la Merida NoMad, a ajuns pe locul 5.

surmont_mtb_challenge_2014

Cursa de ieri nu a mai avut parte de ploaie ca anul trecut, ceea ce a însemnat că au existat mai puține zone de push bike și o viteză medie în general mai mare. Cu toate acestea, au existat mici modificări ale traseelor, din cauza exploatărilor forestiere din zonă care au făcut ca unele porțiuni de traseu să devină impracticabile.

Aproximativ 400 de concurenți au luat startul pe trei trasee cu lungimi și nivel de dificultate diferite: family, mediu și lung, dar pentru traseul mediu au optat cei mai mulți dintre participanți, aproximativ 230. Este traseul pe care l-am abordat și eu, ușor modificat față de anul trecut și care a avut o lungime totală de 38 de km cu o diferență de nivel de aproximativ 1.400 de metri. Au existat mici porțiuni cu noroi, în rest acesta a fost perfect practicabil. Au existat 3 zone de push bike, unde am decis că este mai bine să împing bicicleta decât să-mi irosesc energia pedalând, pe principiul că pot menține aceeași viteză, dar din păcate o răceală pe care o căpătasem deja de 3 zile mi-a dat dureri mari de mușchi, atât de mari încât nici eficiența gelurilor pe care le-am consumat nu am mai sesizat-o. Zonele de coborâre de pe traseu au fost de altfel și cele mai delicioase, rădăcinile și potecile foarte înguste fiind mereu pe placul meu. În aceste zone am reușit de altfel să depășesc și mulți concurenți, unii dintre ei reușind apoi să mă prindă pe zonele de urcare.

În categoria 30-39 am reușit să ajung pe locul 18, cu un timp de 2 ore și 30 de minute, iar pe general, pe locul 39. Eu nu am avut nimic de obiectat în ceea ce privește marcajele, deși au existat voci care s-au plâns de acest aspect, atât la Elite cât și la traseul mediu. Organizarea a fost bună, asemenea anilor anterior, iar dacă anul trecut pe acea ploaie torențială nu am avut probleme cu marcajele, cu siguranță anul acesta, cu mult soare, lucrurile au fost mai simple.

Ne vedem cu mare plăcere și anul viitor. Fotografiile din cadrul competiției de ieri, pot fi văzute pe pagina noastră de facebook.

Dragoș Mitroi
Azuga, Prahova

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × two =