Acum citesti
Alexandru Avram despre DHS Corvin Marathon

In acest weekend, la Hunedoara a avut loc DHS Corvin MTB, ce a gazduit doua competitii incitante, una de XCO, ce s-a realizat sambata si una de XCM ce a avut loc duminica dar cu doua trasee in functie de dificultate.

11951283_768311499946258_3293018551401829549_n
Alexandru Avram pe traseul de XCO.

Sambata, cursa de XCO, a avut loc pe un traseu superb in jurul Castelului Huniarzilor, foarte tehnic ce aducea a Cupa Mondiala si pe care, pe mine unul m-a distrat enorm de mult. Desi nu am putut participa in concurs, tentatia de a parcurce cateva ture a fost imensa si nu am putut rezista chiar daca am fost singur pe traseu.    Dupa cum traseul a fost unul destul de solicitant si de bine pus la punct, nici riderii care au participat nu au fost mai prejos, facandu-l pe Marton Blazso sa isi adjudece victoria.

Cum toate au mers bine in prima zi, organizatorii s-au gandit si la cei mai putin talentati in cee  ce priveste tehnica si antrenamentul specific de XCO si duminica s-au ocupat de a doua competitie, cea de maraton, unde au existat doua trasee diferite: unul de 30 de km cu o diferenta de nivel de 680 de metri pentru cei mai putini pregatiti si unul de 75 de km cu o diferenta de nivel de 2260 de metri, ce are un grafic extrem de valurit: precum dintii unui ferastrau asa cum l-a descries unul dintre participanti.

11924234_1168019563213741_5281717364221193269_nDesi am venit in calitate de sportiv sa particip la traseul lung de la marathon, lucrurile s-au schimbat intre timp. Am reusit sa iau startul alaturi de nume importante precum Tudor Oprea, Madara Atila, Robert Dobai, dar nu am rezistat foarte mult in cursa (desi eram foarte bine pozitionat in primii 5), iar din cauza problemelor tehnice, am fost nevoit sa abandonez.

Insa nu mi-a parut rau, caci am avut ocazia de a zabovi si petrece timpul prin imprejurimi, unde atmosfera a fost una extrem de calduroasa si primitoare, unde organizatorii au pus totul la punct in cel mai mic detaliu.

IMG-20150906-WA0010
Ăăăă, ce avem aici? Puțin noroi, pe traseu. Dar nu ne plângem. 🙂

In ceea ce priveste traseele de maraton, totul a fost impecabil si bine pus la punct, iar ideea de promovare a zonei a fost foarte interesanta si atractiva, intrucat traseeul leaga Castelul Huniarzilor cu Cetatea Devei si prin trecerea din vechiul tunel.

Cum am spus si mai devreme, pentru traseele puternice, au existat si rideri puternici, iar Tudor Oprea a dovedit din nou ca este intr-o forma excelenta castigand detasat tura lunga, urmat de Madars Atila si Robert Dobai.

DSC_0254
Tudor Oprea, înainte de a încheia cursa.

Desi vremea nu a fost chiar prielnica, in final totul s-a desfasurat in conditii relativ bune, pentru ca ce-i drept, noroiul de pe traseu, la care nimeni nu se astepta, a creat mari probleme unora, traseul devenind greu sau neciclabil pe anumite porțiuni.

Inca nu am plecat de la fata locului, dar de abia astept sa revin anul viitor sa imi iau revansa si sa mananc din nou gulasul fenomenal specific zonei si chiar daca nu se incadreaza in dieta de race a sportivilor, o data pe an este bun venit.

Tin sa felicit toti 258 de participant de astazi care au terminat cursa de astazi intrucat, de data aceasta, eu nu am fost in stare.

Alexandru Avram
Deva, Jud. Hunedoara

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + thirteen =