Acum citesti
AERO-Masa Critică la Aerodromul Șirna

Sâmbătă, 18 mai 2013, bicicliştii vor „ateriza” pe Aerodromul Şirna la singurul eveniment aero-ciclistic din România, organizat de piloţii de la aventuracard.ro.

aeromasa_crtica_sirnea

Pasionaţii mersului pe bicicletă se vor întâlni în Parcul Izvor, la ora 8.30 si  vor „zbura” pe o distanţă de 50 de km, între Bucureşti şi Aerodromul Şirna din Satul Tăriceni, judeţul Prahova.

Participanţii vor fi aşteptaţi de piloţii de la aventuracard.ro care le vor povesti noţiuni teoretice de bază despre aviaţie. Totodată, ei vor fi provocaţi să scrie un mesaj din biciclete, care va fi fotografiat din zbor.

La plimbare sunt aşteptaţi toţi cei cărora le place aventura pe două roţi. Viteza de croazieră va fi de 20 de km/h, pentru ca tura să fie accesibilă și celor mai puțin antrenați.

Traseul biciclistilor trece prin Bălteni (sau Scroviștea, cum mai este cunoscută localitatea), o zonă încarcată de istorie. Aici, Regele Carol I a trimis câțiva specialiști pentru determinarea calității aerului prin toată țara. În urma studiilor a fost întocmită o hartă, iar Regele a hotărît să construiască reședințe în 3 dintre ele, practic în cele mai curate 3 localități. Și așa au fost construite palatele de la Sinaia, Scroviștea și Săvîrșin (ordinea este dată de gradul de curăție al aerului). Acea hartă cuprinde cîteva din reședințele Regelui, inclusiv acestea 3. Multi oameni care ajung în satul Bălteni, fără să știe de povestea de mai sus, constată că aerul este altfel. Una din explicații, dar care nu răspunde la toate întrebările, este faptul că satul se găsește pe o insulă (parțial ochiurile de apă sînt colmatate) înconjurată de un inel de pădure, care, la rîndul lui este înconjurat de ape (Ialomița, lacul Snagov), practic filtre naturale. Drumul de acces din padure, pe care vor circula si biciclistii, are aproximativ 2 km și este asfaltat din 1932.

Programul evenimentului este următorul:

8.00 – 8.30: Întâlnirea participanţilor în Parcul Izvor
8.30: Plecarea spre Aerodromul Şirna pe ruta http://www.bikemap.net/route/1719466
12.00-11.30: Sosire la Aerodromul Şirna
12.30-16.30: Prezentarea noţiunilor teoretice despre aviaţie, realizarea mesajului din biciclete, zboruri cu avionul pentru doritori.
16.30: Plecarea spre Bucureşti
19.30: Sosirea în Bucureşti

Pagina evenimentului poate fi accesată aici.

via pilotmagazin.ro

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − 2 =