Acum citesti
Whisky lansează noile jante 100w din carbon pentru fat bike

De multe ori mai lat chiar este mai bine însă nu şi atunci când asta înseamnă rigiditatea mai slabă sau greutate mai mare. Acesta este motivul pentru care jantele de 100mm din carbon au apărut mai greu pe piaţă decât cele cu lăţimi de 70 şi 80mm. Însă pe măsură ce tehnologia avansează se înmulţesc şi opţiunile cicliştilor.

Recent Whisky a lansat noile jante din carbon 100w TBLS care păstrează din tehnologia folosită la jantele 50w destinate dimensiunii „Plus”. Jantele nu mai folosesc cârligul pentru talon fapt care uşurează procesul tehnologic de fabricaţie şi elimină golurile din carbon de pe margini. Mai mult se pare că jantele fără cârlig de fixare a talonului anvelopei sunt mai rezistente la impact. În loc să se folosească cârligul drept metodă principală de fixare a anvelopei pe jantă, aceasta este umflată în canalele de fixare care întind şi fixează bine anvelopa. Când foloseşti şi bandă tubeless plus o valvă obţii un ansamblu tubeless foarte uşor de stăpânit.

jante carbon fat bike Whisky 100w TBLS 100mm 02

În comparaţie cu o jantă din aluminiu cu decupaje, jantă la care ai nevoie de cel puţin un strat de bandă pentru tubeless, greutatea de 735g a noilor jante 100w pare destul de reală cu condiţia să le foloseşti tubeless.

jante carbon fat bike Whisky 100w TBLS 100mm 03

Principala noutate este însă lăţimea de 100mm extern şi 94,5 intern. Jantele sunt duble din carbon şi pretind o rigiditate mai bună decât cele cu un singur perete. Totuşi firma menţionează o greutate limită a ciclistului de maxim 136 kg, o presiune maximă recomandată de umflare de 2 BAR şi o lăţime recomandată a anvelopei de maximum 4.8”. Whisky oferă pentru aceste jante o garanţie de 5 ani.

Preţul este de 649$ pentru bucată.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 16 =