Acum citesti
Robert Axle Project prezintă axul Drive Thru pentru service

Robert Axle Project este o mică firmă din SUA care produce axuri speciale pentru biciclete, extrem de utile atunci când vrei să tractezi o remorcă sau folosești bicicleta pe trainer. Cunoaștem brandul încă din 2015 când am avut la test un ax pentru tractarea remorcii pentru bagaje și un ax pentru tractarea remorcii pentru copii. În 2020 Robert Axle Project vine cu o idee care nu este neapărat nouă, dar este aplicată bicicletelor moderne cu ax “thru”, o idee extrem de utilă pentru cicliștii care preferă să-și facă singuri revizia bicicletei, sau chiar direct pentru mecanicii de la magazinele de biciclete.

Noul ax se numeste Robert Axle Project Drive Thru și este practic un ax scurt care se înșurubează în locul axului roții spate, atunci când roata este scoasă. În acest fel transmisia rămâne în poziție normală și la fel și lanțul, care poate fi în continuare rotit, spălat, lubrifiat.

Robert Axle Project Drive Thru

Mai mult, noul ax Drive Thru îți permite să folosești în continuare, schimbătorul spate, lanțul nerămânând blocat pe un singur pinion. În acest fel poți curăța mai bine și caseta de pinioane. De asemenea și accesul în interiorul schimbătorului spate devine mai ușor, întrucât poți întinde deraiorul, simulând pinionul mare, pentru a avea acces facil în interiorul paralelogramului schimbătorului.

Robert Axle Project Drive Thru – detalii tehnice

Secretul acestui ax este simplitatea, întrucât pur și simplu se înșurubează în filetul cadrului. Cu o gerutate de 62 gram axul este disponibil în variantele cu filet cu pas de 1.0; 1,5 și 1,75 mm, plus varianta spacială pentru Mavic Speed Release. Înainte de a-l comanda, trebuie să afli care este pasul filetului de la bicicleta ta.

Robert Axle Project Drive Thru – preț și disponibilitate pe piață

Noul ax Drive Thru este disponibil deja pe site-ul oficial, la prețul de 35$. Dacă ești mecanic la un magazin sau ai mai multe biciclete cu filete diferite, întreg pachetul de 3 se poate comanda la prețul de 70$, deci practic primești unul gratis. Pentru livrare în România se mai adaugă 12,5 $ taxe poștale. Însă așa cum axurile normale Robert Axle sunt disponibile în Europa pe site-urile magazinelor online, ne putem aștepta ca și modelul Drive Thru să apară în curând, pentru a nu fi nevoie să-l cumpărăm din SUA.

Vezi Comentariu (1)
  • O mare prostie, n-am nevoie sa imi dau jos roata pentru a imi lubrifia lantul, mai ales daca pun bicicleta pe stand.
    doar un gimmick, nimic mai mult.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 3 =