Acum citesti
Noua Bontrager TLR Flash Charger – pompa de podea bună pentru tubeless

Este ştiut faptul că multe din anvelopele tubeless sunt problematice atunci când sunt instalate. Mai exact talonul anvelopei nu se fixează întotdeauna perfect pe jantă anvelopa nedevenind ermetică. Pentru a rezolva această problemă este nevoie ca anvelopa să fie umflată brusc la presiune mare. Însă cu o pompă normală nu poţi face acest lucru ci doar la o benzinărie, vulcanizare sau la un service de biciclete care are un compresor de aer.

Aceste lucruri erau adevărate până la introducerea acestei noi pompe de la Bontrager.  TLR Flash Charger este o pompă de podea care, suplimentar faţă de modul „normal” de umflare, dispune şi de un recipient adiţional instalat vertical care poate fi umplut cu aer sub presiune pentru a fi apoi eliberat dintr-o dată şi umfla o roată tubeless la fel ca un compresor puternic. Acest lucru se face prin acţionarea manetei roşii situate lângă manometru.

pompa bicicleta Bontrager TLR Flash Charger tubeless 03

Presurizarea cu aer a recipientului suplimentar nu durează atât de mult cât ai crede. Din doar 43 de pompări vei reuşi să aduci acul în zona verde la 11 atmosfere. Însă din teste a rezultat că de multe ori este nevoie ca acul manometrului să ajungă mult pe roşu pentru a fi suficient umflării unor anvelope tubeless mai încăpăţânate.

[youtube id=”BfqRp07o8NI” width=”600″ height=”350″]

Dacă după umflarea bruscă în interiorul anvelopei rămâne prea mult aer, pompa dispune şi de un buton de unde poţi lăsa aerul să iasă într-un mod controlat, până când presiunea în anvelopă este cea dorită de tine.

Cum roţile tubeless sunt din ce în ce mai răspândite şi cum un compresor de aer are nevoie de curent electric, această pompă pare a fi o idee cât se poate de bună, mai ales că poate funcţiona la fel de bine şi pe post de pompă normală.

Preţul recomandat de Bontrager pentru acest nou produs este de 119,99 $, un preţ destul de mare în comparaţie cu nişte compresoare electrice entry level sau no-name. Însă avantajele acestei pompe sunt clare: este portabilă şi nu are nevoie de curent electric.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 11 =