Acum citesti
Ia cu tine în ture doar buteliile pline, cu FlipFuel!

Produsul de față poate nu are legătură directă cu bicicleta însă are cu bikepacking-ul. În aceste ture, mai lungi, care pot dura chiar și mai multe zile, luăm cu noi, în bagaj, mai mult echipament și, nu de puține ori, chiar și un mic arzător de voiaj, “primus”, pentru a avea mâncare caldă seara și dimineața, cafea sau ceai.

Însă problema cu care ne confruntăm, de multe ori, este cât gaz mai are butelia primusului. Poate preferi să nu iei la tine o butelie plină, care ar fi prea grea, dar nici prea goală, să te lase în pană când ți-e lumea mai dragă.

Așa că a fost inventat FlipFuel, un mic gadget cu ajutorul căruia poți transfera gaz din butelia pe jumătate plină în cealaltă butelie, pe jumătate goală, pentru a obține una singură, plină.

foto Will Brendza

FlipFuel este un dispozitiv cu robinet, în care se înșurubează două butelii. Procesul de transfer al gazului este simplu, dar nu imediat și se bazează pe proprietatea gazelor de a se contracta la frig și dilata la cald.

foto Will Brendza

Astfel, butelia pe care vrei să o golești trebuie să fie caldă, iar cea pe care vrei să o umpli, rece. Ce trebuie să faci este să pui o butelie în congelator, iar una în soare direct. Apoi aștepți 5 minute pentru ca diferența de temperatură să fie suficientă.

Cu ambele butelii înșurubate în FlipFuel, ținând cont de săgeata care îți indică direcția de curgere a gazului, deschizi robinetul. Vei începe să auzi cum gazul începe să curgă, trecând din butelia caldă în cea rece. Când nu se mai aude nimic, închizi robinetul, iar transferul este gata. Butelia de jos ar trebui să fie considerabil mai grea decât cea de sus.

Prețul acestui mic FlipFuel este de 35$, iar livrarea în România mai adaugă 15,53$. De menționat că e de preferat ca operația de transfer să o faci acasă, înainte de a pleca în excursie, unde ai și frigiderul..

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + 6 =