Acum citesti
Dainese lansează produse noi pentru 2015

Există rideri mai „trecuţi” care îşi amintesc de elveţianul Philippe Parakis. În 1991 el a apărut pe circuitul de concurs echipat în rozul şi galbenul specifice echipamentului de motociclism Dainese pe care îl modificase să îl poată folosi la downhill. Compania italiană, care producea exclusiv echipament de protecţie pentru moto, nu avea iniţial nicio intenţie de a se îndepărta de la ideile sale însă popularitatea lui Parakis a dat într-un final naştere unei linii întregi de echipament de downhill de la Dainese care pur şi simplu a monopolizat scena ciclismului gravitaţional de la sfârşitul anilor ’90 şi începutul anilor 2000. În ultimii 10 ani însă povestea a fost alta întrucât riderul „obişnuit” de azi care poartă Dainese este unul în vârstă care nu şi-a mai cumpărat echipament nou de cel puţin 10 ani, ca să nu mai spunem că nici pe cel vechi nu l-a spălat prea des.

Deşi Dainese este un nume cu adevărat răsunător în lumea motociclismului totuşi marca s-a ţinut bine şi pe piaţa Europeană în materie de ciclism. Acum Dainese urmează a se lansa în SUA împreună cu un set nou de produse care vor fi disponibile la începutul lui 2015.

Dainese Pro Pack

Dainese Pro Pack 2 Dainese Pro Pack 3 Dainese Pro Pack 4 Dainese Pro Pack 5 Dainese Pro Pack 1

Pro Pack este o combinaţie între-o protecţie de spate, sistem de hidratare şi rucsac. Combinaţia arată destul de bine dacă ţinem cont de specificaţiile pe care le prezintă: buzunar ermetic pentru telefon – pe care îl poţi accesa fără a fi nevoie să dai jos rucsacul din spate, fluier pentru urgenţă, buzunar căptuşit cu fleece pentru ochelari, sistem de susţinere a căştii de protecţie fie ea deschisă sau full face etc. Pack-ul are o capacitate maximă de 12 litri.

Rucsacul poate fi folosit şi în varianta „light” întrucât compartimentul principal poate fi înlăturat. Ce rămâne este un fel de panou instalat pe protecţia de spate care susţine sistemul de hidratare, o pompă şi alte mărunţişuri esenţiale pe traseu.

Spre deosebire de majoritatea rucsacurilor, Pro Pack dispune de chingi reglabile pentru trunchi care se instalează pe sau sub zona centurii pantalonilor. Ei spun că acest sistem creşte stabilitatea în timp ce pedalezi, dar mai ales atunci când cazi şi aluneci pe o parte sau pe spate. Chingile de la mijloc sunt şi acestea detaşabile.

Protecţiile hibrid Dainese pentru genunchi şi cot

protectii Dainese Hybrid Knee Elbow 1 protectii Dainese Hybrid Knee Elbow 2 protectii Dainese Hybrid Knee Elbow 3

După cum spune şi numele protecţiile Hybrid sunt o combinaţie între protecţiile mai subţiri Trail Skins şi cele mai robuste Oak. Ventilaţia pare a fi extrem de bună mulţumită căptuşelii perforate şi mânecii ca din plasă în timp ce carapacea pentru genunchi şi fluierul piciorului, deşi uşoare sunt solide şi flexibile. Reglarea şi potrivirea lor se face mulţumită unor chingi cu velcro în partea de sus şi jos la care se adaugă manşete elastice.

Dainese va lansa aceste produse la Eurobike la finele lui august 2014.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 1 =