Acum citesti
Beeline este busola “smart” pentru biciclete

Să ajungi la o adresă într-un oraș se poate dovedi o adevărată provocare. Nu sunt rare situațiile în care adresele sunt făcute parca intenționat să nu poată fi găsite. Evident în ziua de azi apelezi la telefon pentru a porni navigația, chiar și când ești pe bicicletă. Însă britanicii de la Beeline vin cu o propunere interesantă. Ei doar îți arată direcția de următ și ce distanță mai ai până la destinație, iar tu alegi pe ce drum să mergi. Nu de alta însă poate îți place peisajul prin altă parte decât pe unde ți-ar fi recomandat programul tău de navigație. În plus telefonul stă în siguranță în buzunar sau rucsac, ferit de șocuri sau ploaie.

Am mai vorbit despre Beeline și în 2015 când era doar un proiect pe Kickstarter. Astăzi produsul este rafinat și deja ghidează sute de cicliști prin junglele urbane.

Beeline este un mic dispozitiv electronic ce se instalează pe ghidonul bicicletei tale și care se împerechează cu telefonul smart. Este în fapt o adevărată busolă. Folosind aplicația dedicată, tot ce trebuie să faci este să adaugi adresa la care trebuie să ajungi, iar pe ecranul gadget-ului va apare o săgeată pe care trebuie să o urmezi. Telefonul poate apoi să stea liniștit în buzunar.

Ecranul busolei este de tip e-paper fapt asigură un consum foarte mic de curent, dar și vizibilitate foarte bună indiferent de condițiile meteo – soare, înnorat, ploaie. Ecranul poate fi și luminat pentru a fi folositoare și noaptea. Beeline dispune de un acumulator de 350 mAh ce se încarcă prin USB și care oferă până la 4 săptămâni de utilizare zilnică (în jur de 30 de ore de pedalare). Pe ecran îți este afișată distanța rămasă până la destinație, dar și nivelul bateriei.

Busola smart este încapsulată într-o carcasă din silicon care o protejează și de vreme și de șocuri. Însă când nu navighezi Beeline îți poate indica în continuare viteza cu care mergi și ora. Când nu navighezi și când nici măcar nu ești pe bicicletă, busola poate fi purtată pe post de breloc la chei, pentru a o avea tot timpul cu tine la îndemână.

Beeline este disponibilă în culorile gri, roșu și albastru, iar prețul este de 99 £ cu livrare gratuită.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 16 =