Acum citesti
164,95 km/h pe bicicletă: Markus Stöckl


Nou record mondial (neoficial) de viteză pe o bicicletă MTB de serie. După nouă ani de la înregistrarea recordului anterior, austriacul Markus Stockl a reușit să doboare recordul în Nicaragua, pe un vulcan, coborând cu o bicicletă de downhill.




Traseul a avut 550 de metri și s-a întins de pe marginea superioară a vulcanului (încă activ) până la baza acestuia. Înclinația traseului a fost de 45 de grade.


Mai jos poți vizualiza filmul în care este surprinsă reușita austriacului de 36 de ani.



Vezi Comentarii (5)
  • Din câte știu eu recordul mondial este mult mai mare. Tot așa la vale, dar pe zăpadă. Bicicleta avea carenă. Viteza (din câte îmi aduc eu aminte) era pe la vreo 300 km/h.

  • Pe zapada s-a atins 210,4 Km/h de catre Stockl in Alpii din Chile, pe pamant e cu totul altceva, viteza este mai mica …300km/h cu o bicicleta carenata pe zapada e imposibil!!; numai soimul calator poate ajunge si depasi aceasta viteza cand plonjeaza ”in gol”dupa prada.
    Eric Barone a scos 222 km/h, dar tot pe zapada.

  • Eu stiam ca recordul a fost pe plat, pe albia unui lac sarat secat. Tipul a avut o masina in fata care i-a anulat vantul si a ajuns pe la 260 km/h. Din documentarul de pe descopery – pedal power.

  • Masina aceea a fost un dragster care nu numai ca i-a anulat vantul din fata dar a creat un ”gol” in zona bicicletei si curenti turbionari din partile laterale care pur si simplu il absorbeau; altfel nu avea cum sa atinga o viteza asa de mare.
    Imi amintesc ca la una din tentative a iesit fara sa vrea din acea zona de ”gol” la o viteza foarte mare, moment in care l-a lovit curentul din fata atat de puternic incat la trantit la pamant si l-a bagat in spital!…
    Dupa ce s-a recuperat a continuat sa se antreneze si sa participe iarasi la o noua tentativa.
    Bicicleta avea un raport de transmisie uluitor…pe la 60 km/h abia incepea sa pedaleze; deci pina atingea aceasta viteza era tractat de dragster.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + four =