Acum citesti
Cum să ieși legal din casă cu bicicleta în perioada carantinei?

Știm că toată lumea e afectată și abia așteaptă să se urce pe bicicletă din nou. Deși mai dureaza până vom mai putea da turele noastre preferate, prin munți și pe dealuri, bicicleta nu trebuie neapărat să stea nefolosită…

Ordonanțele militare din ultima vreme specifică foarte clar condițiile în care se acceptă ieșirea din casă și deplasarea. În plus, oficialitățile au răspuns pe canalele media întrebării legate de deplasarea cu bicicleta. Răspunsul este simplu: bicicleta poate fi folosită ca mijloc de transport pentru oricare dintre motivele prevăzute în declarația pe proprie răspundere.

Știm cu toții deja că punctul 6 al declarației precizează ”activitate fizică individuală în apropierea locuinței” dar acest articol e destul de vag, iar noțiunea de ”apropierea locuinței” nu este precizată. Cum bicicleta necesită un spațiu cam mare de desfășurare, pentru cei ce locuiesc în oraș sau în zone rezidențiale aglomerate asta înseamnă să se învărtă practic cu bicicleta în jurul blocului. E posibil, dar nu cred că e ceva plăcut. Punctul 6 se potrivește mai bine alergării.

Bicicleta poate fi folosită în schimb în alte scopuri, chiar dacă nu putem face un antrenament adevărat. Dar măcar ne satisfacem dorința de a pedala. Iată câteva idei, care din păcate nu se aplică pentru toată lumea….

Deplasarea cu bicicleta la serviciu – deplasarea la serviciu este permisă pentru cei a căror prezență se justifică, pe baza legitimației de serviciu sau a unei declarații de la firmă. Pentru cine continuă să meargă la serviciu, poate profita de traficul redus din perioada asta și să o facă cu bicicleta. Cu cât serviciul e mai departe, cu atât mai bine… Riscul de a răspândi sau de a contacta virusul astfel e aproape inexistent, față de folosirea transportului în comun.

Deplasarea cu bicicleta la cumpărăturile ce acoperă necesitățile de bază – dacă stai peste drum de Carrefour nu prea ai noroc aici, dar dacă cel mai apropiat magazin mare e la câțiva km distanță, e o plimbare pe care o poți face de câte ori consideri că e nevoie.

Angajarea pe perioada asta la o companie ce face livrări cu bicicleta (Glovo, FoodPanda, UberEats, etc…) – cei ce livrează cu bicicleta sunt printre norocoșii ce pot să pedaleze în această perioadă. Nu știm care sunt condițiile de angajare și nici dacă se mai fac angajări la toate aceste firme…

Orice ați decide, dacă veți ieși sau nu cu bicicleta, important este să fiți responsabili. Evitați aglomerațiile, mergeți doar singuri, protejați-vă și protejați-i și pe ceilalți. Nu plecați fără să aveți documentele necesare în caz de control. Evitați gesturile periculoase: renunțați la sărit borduri, coborât scări, bucurați-vă de pedalatul relaxat. O traumă mai gravă vă va duce în spital, un loc unde nimeni nu își dorește să ajungă în această perioadă, atât pentru că ar aglomera sistemul medical deja pus la grea încercare cât și pentru că s-ar expune la riscuri inutile de contaminare.

Pentru noutăți oficiale și informații complete verificați des pagina stirioficiale.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 2 =