Acum citesti
Bijuteria elvețiană – Albula Haute Route

Albula Haute Route, un traseu de mountain biking de-a lungul unei poteci în Alpii elvețieni a reprezentat vedeta celei de-a doua părți din seria Trail Tales. 38 de km și 1550 m diferență de nivel nu sunt chiar date așa de impresionante pentru un traseu de mtb, cu toate astea frumusețea și cursivitatea potecii sunt lucrurile după care ar tânji orice mountain biker. Valea Albula e situată Graubünden și cu toate că în apropiere există stațiuni precum Flims-Laax, Lenzerheide sau Davos, e puțin probabil să întâlnești alți turiști darmite alți pasionați de ciclism montan.

Odată cuceriți cei 800 de metri diferență de nivel pozitivă până în Ruoinas, vei pedala pe diferite poteci de-a lungul versanților montani, fără a pierde prea multă diferență de nivel. Potecile, una mai atrăgătoare ca cealaltă, sunt acoperite cu pământ și ace de brad care asigură o aderență optimă și o senzație incredibilă. Pe coborârea spre Davos și ulterior, deja ai senzația că ai trăit niște experiențe greu de egalat. Lucrurile nu se termină însă aici, deoarece drumul de întoarcere traversează văi abrupte presărate cu viaducte pe care le poți admira frumos de pe singletrail-ul pe care te afli. Traseul acesta nu are nimic de a face cu Haute Route-ul original, de la Mont Blanc la Matterhorn, cu toate astea vei avea parte cu siguranță de o experiență unică pe potecile înguste din valea Albula.

Dacă o poză face cât o mie de cuvine, atunci faceți voi calculul pentru video-ul de mai jos:

Vezi Comentariu (1)
  • Citeam adineauri articolul cu bicicletele elvetiene Bold, o bicicleta de 4000 de euro un elvetian o cumpara dintr-un salariu, altul poate din doua sau pt altul poate e un sfert sau jumatate din salariu, un roman obisnuit trudeste mult pt. o bicicleta de 2000 -3000 de lei, munceste mult si din cauza asta nici nu are timp prea mult sa se bucure de ea, ma bucur pt voi cei de la Freerider ca ati facut din pasiunea asta un mod de viata si de trai si va vrem in continuare la fel de activi 🙂 O seara faina !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 1 =