Acum citesti
Ce și mai ales cât cumpără americanii?

Faptul că America este una dintre cele mai dinamice și mari piețe de desfacere din lume pentru producătorii de biciclete nu mai constituie niciun secret pentru nimeni. Însă dacă aruncăm o privire asupra cifrelor, reușim să înțelegem mai bine cum se mișcă această piață, comparativ cu cea a Uniunii Europene.


Cifrele sunt cele care ne spun cum se desfășoară afacerile peste Ocean: asociația națională a dealerilor de biciclete din Statele Unite ale Americii raportează o cifră de afaceri de 6 miliarde $ în 2010 (biciclete, componente, accesorii).


Cu toate acestea, nu ar trebui să ne mire faptul că super-, hypermarket-urile și magazinele de jucării au vândut 75% din biciclete în 2010. Prețurile sunt foarte mici, iar prezența acestor magazine, foarte mare. 14% din biciclete au fost vândute însă de magazinele de specialitate, care în medie, au înregistrat vânzări de 866.817$. 47.7% sunt biciclete, restul procentajului fiind reprezentat de componente, echipament, închirieri și service. Aproximativ 650 de biciclete vinde un dealer din State pe an, prețul mediu al unei biciclete fiind de aproximativ 700$. Dacă aruncăm o privire asupra pieței de biciclete din Germania, aflăm că valoarea medie a unei biciclete vândute este de 460 de euro. Prin urmare, americanii cumpără biciclete ceva mai scumpe.


Din punct de vedere al segmentelor, dinnou nu trebuie să ne surprindă faptul că biciclete de șosea sunt în fruntea clasamentului, cu 23% din vânzări. Sunt urmate la mică distanță de bicicletele de munte, cu 22%, cele de oraș cu 21% apoi de bicicletele pentru fitness cu 13%, bicicletele de copii cu 12%, cruiserele cu 6% și într-un final de tandemuri, cu 2%. Restul de aproximativ 7%, este reprezentat de bicicletele electrice și cele pliabile.


Importurile au crescut de asemenea. Nu mai puțin de 19.77 milioane biciclete au fost importate în 2010, marcând o creștere de 33% față de 2009. Valoarea importurilor a fost de 1.43 miliarde $. Evident, cel mai mare exportator a fost China, urmat imediat de Taiwan.


Cât despre producția de biciclete de peste Ocean, aceasta rămâne în continuare la cote foarte mici. Doar 276.000 de unități au fost produse în America, cu o valoare medie de 489$.


Cu o populație estimată la peste 300 de milioane de locuitori, Statele Unite ale Americii reprezintă un consumator serios la nivel mondial. NBDA anunță că în 2010, în State s-au comercializat 19.8 milioane de biciclete. Uniunea Europeana (27 de țări) are o populație estimată la 500 de milioane de locuitori, iar datele arată că în 2010, aici s-au comercializat aproximativ 19.4 milioane biciclete noi. 21% dintre acestea, au fost comercializate doar în Germania.


Deși populația Uniunii Europene este semnficiativ mai mare, numărul de biciclete comercializate este aproximativ egal cu cel de peste Ocean. So, do we have a winner?


Dragoș Mitroi



Vezi Comentariu (1)
  • Si vine intrebarea mareata , are rost sa comparam S.U.A cu Europa ? Eu zic ca nu , vedeti S.U.A. are 300 milioane de locuitori pe cand Europa 500 milioane de locuitori , dar nivelul de trai este acelasi ?!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × three =