Acum citesti
XCC – un nou tip de cursă UCI, plus un nou președinte

În urma întâlnirii UCI din Bergen, Norvegia au avut loc mai multe schimbări majore și s-au luat și câteva decizii, unele interesante.

În primul rând a fost ales noul președinte UCI, David Lappartient, cu un scor mare de 37 de voturi față de cele 8 obținute de fostul președinte Brian Cookson.

Dar cea mai interesantă decizie este adăugarea unui nou tip de cursă de MTB în programul Cupei Mondiale! Aceasta se numește Cross-country Short Track race (XCC), este foarte atractivă pentru spectatorii live și de la TV și va avea loc împreună cu fiecare rundă a Cupei Mondiale de XCO. Cursa de XCC va fi scurtă, de doar 20 de minute și va avea loc pe un traseu lat și cursiev de 1-1.5 km, cu un timp aproximativ de 2-3 minute pe tură, folosind linia de Start/Sosire a cursei de XCO. Această cursă va determina linia de start de la cursa de XCO, primii 16 sportivi ocupând primele două rânduri!

O altă decizie este mărirea premiilor de la Campionatul Mondial UCI de MTB cu 67%, de la 6000 Euro la 10.000 Euro iar la etapele de Cupă Mondială UCI de MTB cu 64%, de la 3950 Euro la 6500 Euro.

O altă decizie interesantă vizează etapele de șosea UCI unde pentru siguranța spectatorilor, concurenților și a vehiculelor din convoiul plutonului numărul de concurenți la un eveniment a fost limitat la 176, ceea ce înseamnă un număr maxim de 7 cicliști de la fiecare echipă exceptând marile tururi unde sunt permiși 8 cicliști. La cursele feminine numărul maxim pentru o echipă va fi de 6 concurente în cursele de o zi și 7 în cele pe etape.

Sursa: UCI

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + four =