Acum citesti
SkirtBike – Prima comunitate de bicicliste din România aniversează 7 ani de existență

Anul acesta SkirtBike împlinește 7 ani de existență. Povestea SkirtBike a început pe 15 mai 2010, zi în care s-a format comunitatea de bicicliste din România și în care a avut loc prima plimbare a femeilor pe bicicletă din București. 150 de bicicliste au pedalat pe o ploaie torențială de mai.  În cei 7 ani, comunitatea SkirtBike a crescut și s-a dezvoltat în alte 15  orașe din țară.

Pe 15 mai 2016, organizează în București cea de-a 7 ediție SkirtBike, cea mai frumoasă paradă a biciclistelor și un eveniment special,  Festivalul biciclistelor.

Anul acesta evenimentul are loc în 15 orașe: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bacău, Brașov, București, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galați, Oradea, Suceava, Târgu-Mureș.

skirtbike 2016

”Am început acest proiect pentru că Bucureștiul avea nevoie de ceva nou, de o gură de aer proaspat. Practic, bicicletele lipseau din viața urbană și ne-am propus, prin exemplul propriu, să încurajăm femeile să pedaleze și să creștem comunitatea biciclistelor. Dacă până acum 6 ani, parada SkirtBike s-a alăturat altor evenimente, după terminarea celebrei plimbări, anul acesta ne-am propus să o transforăm într-un festival în adevăratul sens al cuvântului și să sărbătorim împreună Femeia pe Bicicletă printr-o ediție aniversară.”, spune Andreea Tutunaru, una din inițiatoarele comunității  SkirtBike.

În cadrul SkirtBike 2016 vor avea loc o serie de evenimente și acțiuni dedicate comunității de bicicliste din București. Acestea se vor bucura de un picnic de seară, care deschide festivalul pe 14 mai, la Palatul Național al Copiilor, unde doamnele și domnișoarele sunt invitate alături de prieteni și familiile lor,  iar duminică pe 15 mai, cei prezenți vor avea parte de Bike&Fashion bazar, Women Bike Expo, ateliere de reparații biciclete și lecții de mecanică pentru femei oferite de Bița Color, Portret de Biciclistă, Food Corner,  Cycle Chic fashion show, organizat în parteneriat cu Stylish Mom by Rovena Andrei și defilat de 12 bicicliste, gold sprints powered by Hai cu Bicla, ateliere creative, concursuri cu premii, activări sponsori și tombole ad-hoc.

Parada SkirtBike va închide seria de activități dedicate femeii pe bicicletă.  Plecarea se va face la ora 17, de la Palatul Copiilor, pe următorul traseu: Bd. Tineretului – Bd. Dimitrie Cantemir – Piața Unirii-Piața Universității – Piața Rosetti – bd. Pache Protopopescu – Iancului – Muncii – Dristor – Palatul Copiilor.  Cea mai așteptată defilare a anului se încheie pe ritmuri de dans și muzică, alături de trupele Otherside și We Singing Colors.

Accesul la festivalul Skirtbike se va face printr-o taxă de 10 lei, cu mențiunea că pentru copii, intrarea este gratuită. Jumatate din această sumă reprezintă o donație care se va cristaliza în achiziționarea de biciclete pentru copii provenind din familii sărace, beneficiari ai Asociației Edulier.

„Comunitatea Skirtbike își dorește să dăruiască din bucuria acestui festival, iar Pegas ne vine în ajutor cu o reducere considerabilă la prețul bicicletelor și prin suplimentarea numărului lor cu încă o bicicletă. Împreună putem fi bucuria unor copii. Ne dorim să fim parteneri pe termen lung și o componentă importantă este aceea de a dărui și de a face un bine în comunitate, în urma evenimentelor noastre. Vă mulțumim pentru participarea entuziastă! ” spune Oana Deliu, organizatoarea evenimentului.

Despre SkirtBike

SkirtBike este cea mai mare comunitate a biciclistelor, o manifestare cultural-fashionistă, prin care reprezentantele sexului frumos aderă la o cauză urbană și își dau frâu liber imaginației cromatice și bunuIui gust vestimentar. Evenimentul promovează atât emanciparea femeilor, activând astfel Drepturile Femeilor într-o societate contemporană modernă, cât și un mijloc alternativ de transport, dictând un trend de viață sănătos și prietenos cu mediul. Prin însăși scopul său, SkirtBike face parte din mișcarea ciclistă internațională,  contribuind la efortul de a schimba percepția omului modern asupra vieții în urbe și a oferi un model sustenabil de transport, ușor de replicat și în alte orașe. La ultima ediție SkirtBike au participat peste 1300 de bicicliste în București și peste 4000 în toată țara.

Alte evenimente similare ce au ca scop încurajarea femeilor să meargă pe bicicletă, se vor desfășura în Timișoara și Sibiu.

Sponsor principal: Banca Transilvania
Sponsori: Pegas, Tezyo, Philips, Aqua Carpatica, Seventeen Cosmetics, Melon Helmets
Parteneri organizatori: Beneva, Stylish Mom, LaPrajiturEla
Colaboratori: CuBrain.ro, Fundatia Calea Victoriei, Mini Prix, Pensiunea Ana Vistisoara Transylvania, Hai cu bicla
Parteneri Media: Revista Tango, Freerider, Diva in bocanci, Revista Atelierul, Comunitatea Biciclistilor din București

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − eleven =